James Webb Uzay Teleskobu'ndan dünyaya benzer bir gezegen keşfi!

Dünyanın en büyük uzay teleskobu olan James Webb, 41 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegeni keşfetti, şaşırtıcı olan şey ise bu gezegenin dünyaya benzer olması. Bilim insanlarını her geçen gün yetenekleriyle hayrete düşüren...

Yayınlanma:
James Webb Uzay Teleskobu'ndan dünyaya benzer bir gezegen keşfi!

Dünyanın en büyük uzay teleskobu olan James Webb, 41 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegeni keşfetti, şaşırtıcı olan şey ise bu gezegenin dünyaya benzer olması. 

Bilim insanlarını her geçen gün yetenekleriyle hayrete düşüren James Webb, Octans takım yıldızında bulunan bir gezegen keşfi yakaladı. Kayalıklı gezegene LHS 475 b adı verildi. Aslında, bu gezegen ilk olarak NASA uyduları tarafından fark edilmişti, ancak gezegenin görüntüsünü yakalayan ve varlığını teyit eden James Webb teleskobu oldu. 

Keşfedilen gezegenle ilgili olarak bilim insanları, dünyaya benzer bir yapıda olduğunu belirtti. küçük, kayalıklı ve neredeyse gezegenimizle aynı boyutlarda olduğu gibi ayrıntılar verildi. Dünyadan birkaç 100 derece daha sıcak olduğu da bildirildi. 

Araştırma ekibi, keşif ile ilgili araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. Dünyaya benzetilen bu gezegenin bir atmosferi olup olmadığı bulunmak isteniyor. Bununla birlikte, Satürn'ün uydusu Titan gibi kalın bir metan atmosferi olmadığı gözlemlendi. 

James Webb Uzay TeleskobuEkip, James Webb'in bu yeni keşfinden oldukça heyecan duyuyor. Bu nedenle, gelecekte James Webb'in başka gezegen keşifleri yapabilmesini ümit ediyorlar. 

NASA Direktörü Mark Clampin keşife ilişkin olarak, “Dünya boyutlarındaki bu yeni kayalıklı gezegenden alınan ilk gözlem sonuçları, Webb ile birçok kayalıklı gezegenin atmosferlerinin incelenmesinin kapılarını açabilir." dedi ve ekledi: "Webb güneş sistemimizin dışındaki dünya benzeri gezegenlere bizi daha da yakınlaştırıyor ve misyonu yeni başladı."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.