Jandarma Genel Komutanlığı En Az Lise Mezunu Uzman Erbaş Alımı Yapıyor

Jandarma Genel Komutanlığı DPB'de yayımlanan duyurusu ile en az lise mezunu sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. İşte ilgili alıma başvuru şartları, başvuru şekli ve diğer tüm detaylar.

Yayınlanma:
Jandarma Genel Komutanlığı En Az Lise Mezunu Uzman Erbaş Alımı Yapıyor

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayınlandı. DPB'de yayımlanan ilan ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi.

Yayımlanan ilan ile 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren 25 yaşını aşmamış olanlar arasından alım yapılacaktır.

Başvuru Şartları

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

# En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

# Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğanlar),

# Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süregeçmemiş olmak.

# Belirtilen boy ve kilo şartını taşıması.

# TSK’da daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda yer alan hükümler hariç; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeyle geleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.

# Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçlarından hükümlü bulunmamak.

# Sicil kaydı bulunmamak,

# Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak

# Askerlik hizmetini yapmış veya 24 Haziran 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular 24 Nisan 28 Mayıs tarihleri arasında www.jandarma.tsk.tr adresi üzerinde bulunan personel temini bölümünden alınacaktır. Başvurular son gün 23.59'da sona erecek.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.