Japonya ve ABD Nükleer Reaktör Yapmayı Planlıyor

Japonya ile ABD’nin yeni nesil nükleer reaktörlerin geliştirilmesi sürecinde işbirliğine gittiği açıklandı. Bu işbirliğinde küçük modüler tip reaktörlerin de olduğu öğrenildi.ABD’yi ziyaret eden Japonya Ekonomi Ticaret...

Yayınlanma:
Japonya ve ABD Nükleer Reaktör Yapmayı Planlıyor

Japonya ile ABD’nin yeni nesil nükleer reaktörlerin geliştirilmesi sürecinde işbirliğine gittiği açıklandı. Bu işbirliğinde küçük modüler tip reaktörlerin de olduğu öğrenildi.

ABD’yi ziyaret eden Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi bakanı olan Nişimura Yasutoşi, ABD’li Enerji Bakanı Jennifer Granholm ile görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde bazı kararlar alındığı duyuruldu. Alınan en önemli karar ise nükleer reaktörler ile ilgili olanıydı.

İki bakan tarafından sıvılaştırılmış doğalgaz dahil olmak üzere enerji konularında görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde enerji kaynaklarına dair tutarlı bir düzenleyici ortamın korunması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Bakanların açıklamasında, enerji kaynaklarının kullanması konusunda çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğe dikkat edilmesi mesajları verildi.

Görüşmeye dair farklı anekdotlar olmasına karşın, en dikkat çekici husus nükleer reaktörlerle ilgiliydi. Açıklamaya göre küçük modüler tipteki reaktörler de dahil olmak üzere yeni nesil ve modern reaktörlerin geliştirilmesi ve yapımında işbirliğine gidilecek.

ABD ve Japonya Birlikte Nükleer Reaktör Geliştirecek

Japon bakan tarafından yapılan açıklamalarda, iki ülke arasındaki ilişkilerin dostanelikten çok daha öte olduğu ifade edildi. ABD’nin, Japonya’nın karbon salınımını azaltmaya yönelik politikalarındaki değişikliğe olumlu baktığı belirtildi.

japonya abd nükleer reaktör geliştirecek

Nükleer reaktörlerin çok daha verimli ve güvenli bir şekilde işlevini yerine getirmesi için yeni nesil reaktörlere ihtiyaç olduğu açık. Bu ihtiyaca yönelik ABD ve Japonya işbirliğinin nasıl sonuçlar doğuracağı ise şimdiden merak konusu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.