Kabine ne zaman değişecek, yeni kabinede kimler olacak? (Kabine değişikliğinin detayları)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AK Partiye üye olacak olması ve olağanüstü kongre ile Genel Başkanlığa gelmesi konuşulurken, bununla birlikte kabine değişikliğinin de olacağı belirtiliyor. Peki kabine değişikliği ne zaman yapılacak? Kabine değişikliğinde hangi isimler değişecek? Yeni kabine hangi planla kurulacak? İşte kabine değişikliği ile ilgili alınan so bilgiler.

Yayınlanma:
Kabine ne zaman değişecek, yeni kabinede kimler olacak? (Kabine değişikliğinin detayları)

Anayasa değişikliği için gidilen referandumdan evet sonucu çıkması ile yeni döneme girildi. Yeni döneme girilmesi ile Cumhurbaşkanının parti üyeliği önünde bir engel kalmadı. Referandumun resmi olmayan sonucunun açıklanmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmiş ve partiye davet etmişti. Önceki akşam referandumun kesin sonuçlarının açıklanması ile de bunun önünde herhangi bir engel kalmadı.

Olağanüstü Kongre 21 Mayıs'ta

AK Parti tarafından dün yapılan açıklamada 21 Mayıs tarihinde olağanüstü kongre kararının alındığı duyuruldu. 21 Mayıs tarihinde yapılması planlanan olağanüstü kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AK Partinin başına geçmesi bekleniyor. 2 Mayıs tarihinde yeniden AK Partiye üye olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılacak kongrede tek aday olarak Genel Başkan olacağı düşünülüyor.

Kabine Değişecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AK Parti'nin başına geçmesi ile kabinede bazı değişikliklerin olacağı iddiaları bir süredir gündemde konuşuluyor. Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın kaleme aldığı yazısında, AK Parti kulisleri Bakanlar Kurulu'nda yapılacak değişikliğe kenetlendiği öğrenildi. Kulislerde değişikliğin gelecek çarşamba günü yapılabileceği konuşuluyor. Kabine değişikliğinde kongrenin beklenmemesinin nedeni ise, görevden alınacak bazı bakanların yeni Merkez Karar Yürütme Kurulunda ve parti yönetiminde değerlendirilmesi olacak.

Kulislere göre,'genç kabine ve genç parti yönetimi' stratejsi yürütüldüğü ve bu yönde planının hayata geçirileceği öğrenildi. Oluşturulacak yeni kabinede sürpriz isimlerin yer alacağı da edinilen son bilgiler arasında.

Son dakika haberleri ve daha fazlası için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.