Kabine yarın toplanıyor: Emekli maaşlarına düzenleme gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın, ekonomik konuların yanı sıra emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve gençlere vergisiz cep telefonu desteği gibi konuları ele alacak.

Yayınlanma:
Kabine yarın toplanıyor: Emekli maaşlarına düzenleme gündemde

Yeni dönemin 8. Kabine toplantısı, yarın yapılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Toplantının öncelikli gündem maddeleri arasında enflasyonla mücadele, emekli maaşlarına yönelik düzenlemeler ve gençlere vergisiz cep telefonu desteği bulunuyor. Toplantıda ayrıca iç ve dış siyasetteki gelişmeler de ele alınacak.

Kabine üyeleri, ekonomik gelişmeleri ve enflasyonla mücadeleye yönelik ilave tedbirleri değerlendirecekler. Özellikle milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren emekli maaşlarına dair düzenlemeler de gündemde. Bu konuda çalışmalar yapan mekanizmaların son durumu kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

Toplantıda bir diğer önemli konu ise yükseköğretim öğrencilerine aylık 10 GB ücretsiz internet ile vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği olacak. Bu konuda yapılan çalışmaların son aşamaları kabine tarafından ele alınacak ve düzenlemenin gençlerle paylaşılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında yoğun diplomasi trafiği ve ikili görüşmelerin sonuçları da değerlendirilecek. Ayrıca deprem bölgesindeki son gelişmeler ve Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları da toplantının gündeminde yer alacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.