Kadro bekleyen taşeron soruyor: Kamu çalışma reformu ve toplu sözleşme görüşmeleri ne oldu?

Taşerona kadronun yol haritasının şekilleneceği ve kadro meselesinin hallolacağı söylenen kamu çalışma reformu ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden henüz ne bir sonuç ne de bir açıklama gelmedi. Peki taşerona kadroda son durum nedir? Taşeron işçilerin bu bekleyişi ne zaman sona erecek? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kadro bekleyen taşeron soruyor: Kamu çalışma reformu ve toplu sözleşme görüşmeleri ne oldu?

Kadro bekleyen 720 binden fazla taşeron işçi, devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerini ve kamu çalışma reformunu soruyor.

Kadro için sabırsız bekleyişlerini sürdüren taşeron işçiler Türk İş ile hükumet arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak sonuçları beklerken görüşmelerden henüz olumlu bir sonucun çıkmaması sabırları tüketmeye başladı. Türk-İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi için masaya kadro verilmesi teminatı karşılığında oturması, taşeron işçiler için umut kapısı olurken, görüşmelerin hangi aşamada olduğu, görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Taşeron işçiler, görüşmelerin bir an önce sona ermesini ve hakları olan kadronun verilmesini istiyor.

Görüşmelerin Hangi Aşamada Olduğu Merak Ediliyor

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir açıklama gelmemesi, sabırsız bekleyişin yerini tedirgin bekleyişin almasına neden oluyor. Hükumet yetkililerinden veya Türk İş Sendikası yetkililerinden bu konuya ilişkin bir açıklama gelmesi ve merakların giderilmesi isteniyor.

Kamu Çalışma Reformu Ne Bekleniyor?

Referandum öncesi yapılan açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşerona kadro meselesinin kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirileceğini ve taşeron işçilerin kamuda istihdamının bu kapsamda ilk olarak değerlendirileceğini söylemişti. Ancak referandumun üzerinden 40 gün geçti ve bu konuda henüz bir adım atılmış değil. Kamu çalışma reformunun ne zaman gündeme geleceği ve reformun ne zaman yapılacağı hakkında henüz net bir tarih verilmedi.

Tarihin Bir An Önce Verilmesi Gerekiyor?

Kamu çalışma reformu için bekleyen milyonlara kişi artık bu bekleyişin sona ermesini istiyor. Reform çalışmalarının başlaması, taşerona kadro süreci için bir yol haritası çizilmesi gerekiyor.

TAŞERONA KADRO KONUSUNDA YAPILAN SON AÇIKLAMALAR

Bakan Müezzinoğlu'nun Son Açıklaması

Bakan Müezzinoğlu geçtiğimzi hafta yaptığı açıklamasında, taşeron çalışanların durumuyla ilgili yol haritasını önümüzdeki günlerde şekillendireceklerini kaydetti. Başbakan Yardımcısı başkanlığında 4-5 bakan tarafından hazırlanan yol haritasını hükümete getireceklerini anlatan Müezzinoğlu, “Önümüzdeki günlerde şekillendirip yapacağız” demişti.

Müezzinoğlu'nun Süreç Aksama Nedenini Geçtiğimiz Gün Açıkladı

Bakan Müezzinoğlu taşerona kadro meselesinin aksamasının nedenlerini şu şekilde açıkladı:

“2015’in başında bu sözü verirken ki Türkiye’nin durumu; 2016’nın başında Rusya ile başlayan uçak krizi, darbe girişimi ve art arda gelen terör olayları. Bütün bunlar bizim büyümemizi, ekonomimizi, özel sektörümüzü etkiledi. Bu nedenle 1 – 1.5 yıl önce sözümüzü verdiğimiz bu meselesinin yarın planlamasını yaparak o sözümüzü yerine getireceğiz.”

Ayrı Bir Paket Olacak Ele Alacağız

Bakan Müezzinoğlu açıklamasının devamında da taşerona kadro çalışmalarının nasıl devam edeceğiniz açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, “Taşerona kadroyu ayrı bir paket olarak ele alacağız ve onu hükumet olarak çözeceğiz.  Ayrıca Başbakan Yardımcımız ve 4 Bakanla birlikte bu çalışmaları sona erdirip hükumete sunacağız.” demişti.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.