Kahramanmaraş Merkezli Depremin Bir Başka Mega Kenti Tahran!

Kahramanmaraş merkez üssü yaşanan depremler, İstanbul’da da olabilme tehlikesini öne sürdü. İstanbul’da deprem olabilme durumu ve önlemleri konuşulurken bir diğer deprem beklenen yer Tahran!

Yayınlanma:
Kahramanmaraş Merkezli Depremin Bir Başka  Mega Kenti Tahran!

Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi mega kent Tahran’da da deprem olma durumu tartışılıyor. İran’ın Tahran bölgesinde deprem olabilme şüpheleri çok fazla. Yeterli düzeyde bir önlem almayan Tahran’da olası bir büyük deprem faciası olursa binlerce kişinin ölüme sürüklemesine neden olabilir.

Kaharamanmaraş ve diğer 10 ilde meydana gelen deprem ölüm sayısının 39 bine ulaşmasına neden oldu. Üstelik ülkemizde yaşanan depremlerden sonra bir diğer öngörülen şehirlerimizden biri de İstanbul olurken, İstanbul için önlem alınması gerektiğine dair tartışmalar sürmeye devam ediyor. İstanbul yanı sıra bir başka tartışma yapılan yerlerden biri de Tahran oldu. Depreme hazırlıksız yakalanma durumu çok yüksek olan Tahran’ın da deprem ile ilgili bir önlem alma durumu yok.

Deprem Riski Uyarısı: Tahran

Türkiye’deki yaşanan depremin bir benzeri de Tahran’da yaşanması yüksek.Depremlerin sık şekilde yaşandığı komşu ülkelerden biri olan İran’ın Tahran bölgesinde depreme hazırlıklı olma uyarısı yapıldı. Depremler Türkiye’yi derin bir yasa boğarken diğer taraftan da Tahran’da yaşanabilecek depremler ile ilgili olarak ciddi şekilde uyarılar yapılmaya başlanıyor.

istanbul-gibi-buyuk-deprem-bekleyen-mega-kent-tahran-wdfc3qnz.jpg

Bilim insanları tarafından uzun yıllar boyunca uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Hatta Bilim insanlarının yaptığı pek çok uyarılar sonucunda da benzerlerine yakın pek çok olaylar yaşandı. Bilim adamları ülkemizdeki depremlerden sonra İstanbul’da da şiddetli bir deprem vakasının yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor. Bir yandan İstanbul’da olabilecek deprem ile ilgili tartışma içerisine girilirken, diğer yandan Tahran’ın da deprem tehlikesi ile karşı karşıya kalma durumu olacağı söylendi.

Tahran Hazırlıklı Olmalı!

Bilim adamlarının deprem ile ilgili olarak bir diğer hedef göstermiş olduğu ülkelerden biri de Tahran oldu. Depreme hazırlıklı olmayan Tahran’ın ciddi önlemler alması yönünde baskılar yapılıyor. Eğer ki önlem alınmazsa, ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli başlayan ve diğer çevre illere kadar uzanan şiddetli deprem yıkımlarıyla karşılaşması olağan olabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.