Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan Şehit Oldu

Şırnak'ta meydana gelen patlamada şehitlerden 22 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan'ın Kahramanmaraş'taki evine şehit ateşi düştü. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan Şehit Oldu

Bugün Şırnak'ta gerçekleşen hain saldırı sonucu Gabar Dağında 3 askerimiz şehit olmuştu. PKK'lı militanların daha önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcının, askerlerin geçişi sırasında infilak etmesi sonucu Jandarma uzman Onbaşı 22 yaşındaki Mehmet Yavşan şehit oldu. Şehidin Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde bulunan baba ocağına ateş düştü.

Türkoğlu'na bağlı Avşarlı Mahallesi'nde yaşayan baba Kazım ile anne Zeliha Yavşan'a acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehadet haberiyle gözyaşlarına boğulan aileyi yetkililer teskin etmeye çalıştı. Türk bayrağı asılan eve acı haberi duyanlar da gelerek taziyeleri iletti.

Bekar ve 3'ü erkek 5 kardeşi bulunan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

TSK'dan Resmi Açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirme şöyle; "04 Nisan 2017 tarihinde saat 08.30 sularında Şırnak/Akçay’da yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütünün araziye döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Devam eden operasyonda sınır dışına kaçmaya çalışan dört terörist icra edilen hava harekatıyla, bir terörist de çatışmada olmak üzere beş terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.