Kairos'a Yeni Girenler Dolandırıldı Mı? Kairos'ta Ödemeler Neden Yapılmıyor?

Son dönemin gözde Network hareketi Kairos'ta sisteme giren yeni üyeler ödeme alamıyor. Peki Kairos üyelere neden ödeme yapmıyor? Üyeler dolandırıldı mı?

Yayınlanma:
Kairos'a Yeni Girenler Dolandırıldı Mı? Kairos'ta Ödemeler Neden Yapılmıyor?

Son yılların gözde ticaret firmalarından olan Kairos'un üyeleri, iflas bayrağını çekti.

Kişilerin kendi bilgisayarlarında bulunan hard disklerden şirket adına bir bölüm açmaları ve bilgisayarlarını bir gün boyunca 10 saatlik bir süre açık bırakmalarına dayandırılan, sistem olarak Saadet Zincirine benzeyen Kairos'da üyeler, son günlerde ödeme krizi ile karşı karşıya kaldı.

Kişisel bilgisayarlardan belli bir bölümün kiralanması ve şirket adına dosyaların buralarda saklanması üzerine kurulmuştur. Sisteme katılmak isteyen kişiler, 125 dolar ile 2 bin 777 dolar arasında değişen yatırımlar yapıp, kişinin kendi kişisel bilgisayarında bulunan hard disk bölümünün bir kısmını şirkete açması ve şirket dosyalarının kişisel bilgisayarlardaki hard disklerde barındırılmasını kabul etmektedir.

Türkiye'de Üye Sayısı 100 Bini Geçti

Türkiye genelinde üye sayısı 100 binin üzerine çıkan şirket, katılımcılarına hem ayık hard disk kiralama bedeli vermekte, hem de kişilerin saadet zincirinde olduğu gibi sisteme dahil ettiği kişilerden komisyonu kişiyi dahil edene vermektedir.

Liderler Lüks Araçlarda-Alt Kesim Para Alamıyor

Üyeler tarafından lider olarak tanımlanmış kişiler, şirket kazancı ile aldıklarını iddia ettikleri lüks araçlarla yurt içi ve yurt dışı turları düzenlerken, sisteme yeni dahil olan kişiler, ödeme alamadıklarını iddia etti. Habertürk'te yer alan iddiaya göre, daha önceden de ödeme alamayan alt grup, şikayetlerini liderlerine iletmiş, liderler sorunun 25 Kasım günü düzeleceğini açıklamıştı. Ancak 25 Kasım'ın geçmesinin ardından sorunun halen çözülemediği belirtildi. Sisteme yeni girip ödeme alamayan üyeler dolandırıldıklarını düşünmeye başladı.

Ticaret Bakanlığı İnceleme Başlattı

Bu iddialar üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, şirket ile ilgili inceleme başlattı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.