Kamu Banka Hesabı Olanlara Duyurulur! Ziraat Bankası, Halkbankası ve Vakıfbank’tan 500 Lira Ödeme Alacaksınız

Kamu bankası olanları ilgilendiren yeni bir duyuru daha geldi. Üç kamu bankası tarafından 500 lira destek ödemesinin yapılacak olduğuna dair açıklama yapıldı.

Yayınlanma:
Kamu Banka Hesabı Olanlara Duyurulur! Ziraat Bankası, Halkbankası ve Vakıfbank’tan 500 Lira Ödeme Alacaksınız

Özel bankaların yanı sıra kamu bankaları da ödeme kolaylığı sunmaya devam ediyor. Üç kamu bankasından 500 lira destek ödemesinin yapılacak olduğunun bilgisi verildi. Bunu duyan vatandaşlarda hemen 500 lira ödemeden yararlanmak için kamu bankaların destek ödemeleriyle ilgili bilgi toplamaya başladı. TOKİ 500 TL iadesiyle çalışmalar tüm hızıyla yapılmaya devam edilirken, Halk, Vakıf ve Ziraat Bankasından da arka arkaya açıklamalar gelmeye başladı.

Üç kamu bankası yapacak olduğu destek ödemesi ile ilgili tüm merak edilenler hakkında bilgi verdi. 5 gün içerisinde de 64 ildeki müşterileri için 500 TL iade yapılacak olduğuna dair açıklama yapıldı. Buna göre yapılacak internet bazlı kura çekimi sonrasında TOKİ ilk evim iş yerim projesine dair çekilişlerin ardından birçok kişi de parasını geri iade alabilecek. Buna göre çekilişler tamamlandıktan sonra üç kamu bankası tarafından ödeme işlemleri de yapılmaya başlanmış olacak.

Çekiliş Sonrası Geri İade Yapılacak

Toki İlk evim kura çekilişlerinden sonra geri ödemeler yapılacak. Aynı zamanda da bankalar tarafından yapılan açıklamada geri ödemelerin ilk 5 iş günü içerisinde yapılacak olduğu söylendi. Bu sayede çekilişlere katılmak amacıyla 500 TL para yatıran vatandaşlarda daha sonrasında üç kamu bankası tarafından ödemelerini geri iade alma hakkına sahip olacak. Çekilişlerin başarısız olması durumunda, 500 TL depozito paraları da vatandaşların hesabına tekrardan geri şekilde yatırılmaya başlanmış olacak. Depozito İBAN’a yatırılacak olurken ilk 5 günü içerisinde paraların hesaplara yatırılacak olduğu bilgisi verildi.

5fc190b955427e18a44212d0-3.webp

Bilgiler Doğru Girilmesi Önemli!

TOKİ prosedürleri bankalar tarafından da yönetildiğinden dolayı bilgilerin doğru girmesi son derece önemli olacak. Bu sebeple siteye giriş işlemlerini yapanlar TC kimlik numarasından cep telefona kadar istenen tüm bilgileri de mutlaka en doğru şekilde ve eksik olmayarak girmesi gerekiyor. Onay bölümünden kutucuğa kod yazarak devam sekmesine tıklamaya başlayabilirsiniz. İlgili ekranda karşınıza hesap bilgi bölümü yer alırken, istenen hesap bilgilerinde ekrana girilmesi gerekiyor.

Hesap bilgilerini doğru şekilde girenlerinde ödemeler yapılmaya başlanmış olacak. Doğru hesap bilgisi yapıldığına dair teyit ettikten sonra depozito olarak ödemiş olduğunuz 500 TL esabınıza geri şekilde yatırılmaya başlanacak.

63edfd004e3fe02fd0c9e966-1.webp

Mart 2023’e Kadar Sürmesi Bekleniyor

Toki çekilişlerinin hangi zaman dilimine kadar sürecek olduğu da haliyle vatandaşlar tarafından çok fazla merak edilen konulardan biri olmayı başarıyor. Fakat TOKİ çekilişleri ile gelen haberlere baktığımızda Mart ayına kadar sürmesine dair planlamanın söz konusu olduğunu söylemek mümkün. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren bir kura çekimi olacak projenin bir an önce tamamlanması bekleniyor.Çünkü pek çok vatandaş kendisine ev çıkıp çıkmayacağı yönünde sabırsız. Lakin kura katılımı yapmak için istenen 500 TL meblağınız, kura çekimi sonrasında da üç kamu bankasından hangisine yatırmışsanız geri iade yapılacak.

Şubat ayından itibaren başlayan kura çekimlerinin Mart ayına kadar sürme planı var. Kura sonucunda eğer ki uygun görülmeyen ya da başvurusunu geri çekenler olursa o zaman başvuru ücretleri de kişilerin hesabına 5 iş günü içerisinde yatırılacak. Böylelikle paralarını yeniden geri çekmek isteyenler de ATM’ye giderek kolayca geri iade ödemelerini de alabilecek. Halkbank ve diğer kamu bankaların internet istesine gelerek online iade talebinde bulunmanızda mümkün.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.