Kamu İşçileri İçin TİS'e 3 Temmuz İmzalar Atılacak-Peki Taşerona Kadro Ne Zaman?

Kamu işçileri için devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı ve imzalar 3 Temmuz'da atılacak. Peki taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kamu İşçileri İçin TİS'e 3 Temmuz İmzalar Atılacak-Peki Taşerona Kadro Ne Zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında 200 bin kamu işçisi için toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlandığını ve imzaların 3 Temmuz günü Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile düzenlenecek törenle atılacağını söyledi.

Önceki gün gece saatlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Doburca Tesislerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Müezzinoğlu, kamuda çalışmakta olan işçilerin toplu sözleşmelerinin görüşme aşamasının tamamlandığının müjdesini verdi. Yaklaşık olarak 1.5 aydan bu yana kamuda çalışmakta olan işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmelerinin Türk-İş Başkanı Ergün Atalay başkanlığındaki sendika temsilcileriyle yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle Ramazan ayında devam ettiğimiz çalışmaları, bayramdan hemen sonraki günlerde, Perşembe Cuma günü yaptığımız çalışmalarda büyük bir olgunluk noktasına getirdik" ifadelerini kullandı.

Tüm Taraflara Teşekkür Etti

Türk İş ve diğer sendika başkanlarının yanı sıra Maliye Bakanı ve hükumete teşekkürlerini sunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Hükumetimize de teşekkür ediyorum işçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduk ve sayın Başbakanımıza burada özellikle teşekkür etmek istiyorum o da bu anlamda bizim yüzde 90'lara varan uzlaşımızı yüzde 100 noktasına taşıdı inşallah pazartesi günü saat 11.00 de Sayın Başbakanımızın Başkanlığında Türk-İş Başkanımız ve bizler 190 bin, yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız. İşçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Başbakanımız pazartesi günü saat 11.00'de Bakanlar Kurulu öncesi toplantıda anlaşmayı kamuoyuna duyuracak."

Taşeron İşçilerin Durumu Ne Olacak?

Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanması ile kadro bekleyen 720 bin taşeron işçiye sıra gelir mi? sorusu binlerce taşeron işçi tarafından sorulmaya devam ediliyor. Toplu sözleşme meselesinin de çözüme kavuşturulması ile gündemi hafifleyen Çalışma Bakanlığı, artık taşeron işçilerin kadroya alınması meselesi üzerinde çalışmalarını hızlandırır mı? Kadro bekleyen taşeron işçilerin yüzü ne zaman gülecek? Tüm bu soruların cevapları önümüzdeki günlerde Bakanlığın çizeceği yol haritası ile belli olacak.

Türk İş Başkanı Atalay Taşerona Kadro Masaya Yatırılacak Demişti

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde Türk İş Başkanı Ergün Atalay görüşmeler sırasında 'taşerona kadro meselesi de gündemimizde olacak.' demişti. Ancak henüz bu yönde ne hükumet tarafından ne de Türk İş kanadından bir açıklama gelmedi.

Türk İş Başkanı Atalay'ın bu konudaki açıklamasına gitmek için lütfen TIKLAYIN

Taşerona kadro meselesindeki son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.