Kamuda Çalışan 25 bin 4/C'li Güvenlik Soruşturmasına Tabi Tutulacak | Son Dakika

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/C statüsünde çalışmakta olan 25 bin personel için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. İşte detaylar ve alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Kamuda Çalışan 25 bin 4/C'li Güvenlik Soruşturmasına Tabi Tutulacak | Son Dakika

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan terör soruşturmasının kapsamı genişletiliyor.

Alınan son dakika bilgilerine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4/C statüsünde çalışmakta olan mevcut personellere de terör soruşturmasının önü açıldı. Bu kapsamda kamuda 4/C statüsünde çalışmakta olan personeller hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Bu kapsamda yapılacak olan incelemeler sonucu terör örgütü bağlantısı tespit edilen personellerin sözleşmeleri feshedilecek.

Önceki günkü Resmi Gazete sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren, sözleşmesi biten personelin kamuda istihdam edilmesine ilişkin esaslar hakkında değişiklik kapsamında yaklaşık 25 bin personeli ilgilendiren bir karar da ayer aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karara göre özelleştirme sonrasında işini kaybedenler, kamuya geçici personel olarak alınmadan önce haklarında, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak.

İşe alınacaklarda istenecek olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, ayrıca 4/C statüsünde çalışmakta olan 25 bin personeli de kapsıyor. Kamuda sözleşmeli olarak çalışan mevcut 25 bin personel hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak ve yapılan araştırma sonucu terör örgütü bağlantısı tespit edilen personellerin iş akdine son verilecek.

Hangi Kurumdaki Personeller Bu Kapsama Dahil Olacak?

Yapılan özelleştirmeler nedeniyle işsiz kalan personeller, 4/C'li olarak istihdam edilecek. Bundar genel olarak Enerji Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunda görev yapıyorlar.

Güvenlik Soruşturması Ne Kadar Sürer? Cevap için TIKLAYIN

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.