Kamuya 2582 Personel Alımı İlanı Geldi! Kamuda Çalışmak İsteyenlere Müjde

Kamuda hareketli bir süreç devam ederken, personel alımları ilanları güncel şekilde duyuruluyor. Kamuya yapılacak alım sayısı 2582 personel olarak belirtildi. İşte Kamu memur alımları için son dakika ayrıntıları..

Yayınlanma:
Kamuya 2582 Personel Alımı İlanı Geldi! Kamuda Çalışmak İsteyenlere Müjde

Kamuların personel alımları için Mart ayı listesi yayımlandı. Kamuya birçok farklı nitelik ve kadrolarda alım yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşları personel eksiklerini gidermek amacıyla alım yapacak olduğunu duyurdu. Bu sayede kamuda iş sahibi olacaklar, en güncel ilanları kovalamaya başlayarak ilanlar hakkında bilgi sahibi olmaya başlıyor. Mart ayı içerisinde birçok kurum bünyesinde alımlar yapılmaya devam edilecek. Kamu sektöründe kadrolu çalışmak isteyenler, kurumların nitelik ve pozisyonlarına göre başvurularını yapabilir.

Kamuya 2582 Personel Alımında Aranan Nitelikler

Kamuda personel ihtiyaçları her sene olabilirken, kurumlarda ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilan yayımlaması yapıyor. 2582 personel alımının yapılacak olduğuna dair açıklama yapan Belediye, Bakanlık ve Üniversitelerin aradıkları nitelik ve kadroların ne olacağı sorgulanmaya başladı. Adaylar için şüphesiz en önemli konulardan biri hangi şartların arandığı denebilir. 2582 alım yapılacak olduğunun müjdesinin verilmesinin ardından KPSS şartı, eğitim durumu gibi birçok şartlara dikkat edilecek.

Kamu 2582 personel alımında KPSS şartı ne olacağına geldiğimizde lise, önlisans ve lisans için aranan şartlar değişkenlik göstermiş olacak. Lise, önlisans ve lisans mezunları kamuya personel alım başvurularında bulunurken en az 50,60 ve 70 KPSS puanına sahip olması istenecek. Başvuru sırasında puan türüne bakılacak olup adayların istenen puanı alması halinde başvuruları kabul edilecektir.

Mart Ayı Güncel Kamu Alımları Listesi

Mart ayında ilan açılan ve başvuru ilanı hala geçerli olan kurumlar bulunuyor. Kamu sektöründe çalışmak isteyenlerin Mart ayı güncel ilanlarına bakıldığında şu şekilde olduğunu söylemek mümkün;

  • Kültür Bakanlığı personel alımı: KPSS şartı yok, kontenjan sayısı 1, son başvuru tarihi 31/05/2023
  • Osmangazi Belediyesi personel alımı: memur ve zabıta memuru alımı yapılacak, kontenjan sayısı 25, son başvuru tarihi 17.03.2023
  • Tenmak personel alımı: Kontenjan sayısı 2, denetçi yardımcısı 2 kişi
  • Bursa Teknik Üniversitesi alımı: Kontenjan sayısı 57, 2 destek personeli, son başvuru tarihi 13 mart

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.