Kandilli'den Korkutan Deprem Açıklaması: "7.2'lik Bir Deprem ..." | Son Dakika

Son günlerde yaşanan depremler sonrasında Kandilli Rasathanesinden korkutan bir açıklama geldi. İşte yapılan açıklama ve olası bir deprem ile ilgili son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Kandilli'den Korkutan Deprem Açıklaması: "7.2'lik Bir Deprem ..." | Son Dakika

Önceki 2 günden bu yana Çanakkale'de art arda yaşanan depremler Türkiye gündeminde sıkça yer almaya başladı. Çanakkale'nin yanı sıra Türkiye genelinde olası büyük bir deprem olur mu? korkusu adeta korkulu rüya olmaya başladı.

Önceki günden bu yana meydana gelen toplamda 100'ün üzerinde deprem sonucu Çanakkale halkının yanı sıra civar bölgeler ve Türkiye geneline deprem korkusu hakim oldu. Art arda gelen depremler bölge insanına korku dolu anlar yaşatırken olası büyük çapta bir depremden korkuluyor. Bu konu hakkında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathane ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından korkutan bir son dakika açıklaması geldi. Rasathane tarafından yapılan açıklamada, "Çanakkale'de, İzmir'de deprem olsun olmasın, Türkiye'nin herhangi bir yerinde deprem olsun olmasın, şu anda Marmara Denizi'nde, İstanbul özelinde etkileyecek, 7'nin üzerinde, 7,2'lik bir deprem olması hiç sürpriz olmaz" sözlerine yer verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'den Deprem Açıklaması

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda yaptığı açıklamasında olası büyük çapta bir depremin etkilerini açıklamıştı. Bakanı Özhaseki yaptığı açıklamasında, “Allah korusun Anadolu’da bir deprem olursa bunun altından kalkarız. Ancak, İstanbul’da bir deprem olursa perişan oluruz, ekonomimiz çöker” ifadelerini kullandı.

Deprem Şiddetleri ve Etkileri

# 1  4 arası: Sallantılar zor hissedilir, binalar ve eşyalar zarar görmez.

# 5: Bu şiddette pencere camları ve mutfak eşyaları zarar görür.

# 6: Bu şiddet aralığında meydana gelen depremler, herkes tarafından hissedilir. Sıvalarda çatlaklar meydana gelir ve ağır eşyalar yerinden oynar.

# 7: Bu şiddette bir depremde ayakta durmak oldukça zorlaşır ve eşyaların büyük bir kısmı hasar görür. Taş ve Kerpiç gibi zayıf maddeler ile yapılmış yapılarda hasar meydana geldi.

# 8: Şiddeti sekiz ve üstü olan depremlerde ayakta duran kimse olmaz, araba kullanmak zorlaşır  ve binaların çoğunda büyük hasarlar meydana gelir.

# 9 ve üstü: Binaların hemen hemen hepsi yıkılır, yeryüzünde büyük çatlaklar meydana gelir. Barajlarda büyük hasarlar olur. Heyelanlar olur ve raylar yerlerinden çıkıp dökülür.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.