Kar Tatilleri Uzatıldı (23 Aralık Cuma Okullara Kar Tatili Verilen İller)

Ülke genelinde birçok ilde kar yağışının etkili olması ile birlikte okullara da kar tatili verilmeye başlandı. İşte 23 Aralık Cuma günü kar tatili verilen İl ve İlçeler.

Yayınlanma:
Kar Tatilleri Uzatıldı (23 Aralık Cuma Okullara Kar Tatili Verilen İller)

İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Valilikleri tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 23 Aralık Cuma günü Türkiye genelinde meydana gelen kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte yapılan açıklamalar ve kar tatili verilen bölgeler.

Konya'da Kar Tatili

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 2 Aralık günü tatil edilen okullar, kent merkezinde olduğu gibi 14 ilçede de ilk ve orta dereceli okulların yarın olmak üzere 1 gün daha uzatıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü; Sarayönü, Seydişehir, Derebucak, Ilgın, Yalıhüyük, Ahırlı, Emirgazi, Karapınar, Akören, Çumra, Bozkır, Cihanbeyli, Hadim ve Taşkent'te eğiteme yarında ara verildiğini açıkladı.

Gaziantep'te Kar Tatili

Gaziantep'te, taşımalı sistem ve özel eğitim verilen okullar Cuma günü  için tatil edildi.

Vali Ali Yerlikaya başkanlığında yapılan eğitim-öğretim hizmetleri değerlendirme toplantısında kent genelindeki taşımalı sistem ve engellilere eğitim verilen okulların 23 Aralık Perşembe günü tatil edilmesi kararı alındı. Toplantıda ayrıca hava muhalefeti olmadığından bugün tatil edilen ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitim ve öğretime Cuma günü devam edileceği kararı da alındı.

Mersin'in Mut İlçesinde Kar Tatiili

Mersin'in Mut İlçesi'nde yoğun olarak devam eden kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edilen okulların tatil süresi uzatıldı. İlçede kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle cuma günü de okullar tatil edildi. Araya haftasonu tatilinin de girmesiyle birlikte ilçede eğitim pazartesi günü başlayacak.

Niğde Ulukışla'da Kar Tatili

NİĞDE’nin Ulukışla İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Meteorolojik verilerden, Ulukışla merkez ve köylerinde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurul Kararıyla cuma günü eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinlidir."

İskenderun'da Okullara Kar Tatili

Aşırı fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın İskenderun'daki tüm okullar tatil edildi. Meteoroloji yetkilileri fırtınanın cumartesi günü sabaha kadar devam edeceğini vurgulayarak gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Aksaray'da Okullara Kar Tatili

Aksaray'da sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Aksaray Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle Aksaray merkez ve Eskil ilçesinde eğitime yarın (Cuma) ara verilecek. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli olacağı açıklandı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.