Karayip Korsanları 5'i ele geçiren Hackerlar, tehdit ile yüklü miktarda fidye istiyor

Hackerlar yine iş başında. Geçtiğimiz ay bir diziyi hackleyen ve internet üzerinde yayınlama tehdidi ile fidye isteyen hackerların bu seferki hedefi Karayip Korsanları 5 oldu. Filmi ele geçirdikleri öğrenilen Hackerlar, filmi internet üzerinde yayınlana tehdidi ile yüklü miktarda fidye istedi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Karayip Korsanları 5'i ele geçiren Hackerlar, tehdit ile yüklü miktarda fidye istiyor

Son dakika gelişmesi dünya sinema sektörünü şok etti. Dünya üzerinde en çok sevilen serilerden olan KArayip Korsanları 5 için geri sayım bu Cuma sona erecekti. Karayip Kosanları 5'in vizyona girmesine kısa bir süre kala bir şok yaşandı. Daha önce Orange İs The New Black adlı diziyi havleyen hackerler'ın bu seferki hedefi Karayip Korsanları oldu. Disney'in filmini hackleyen hackerların fidye istedikleri ortaya çıktı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay Orange İs The New Black adlı dizinin yeni sezonun ele geçirildiği yönünde bilgiler gündemde dolaşırken diziyi ele geçiren hackerlerin yeni sezonu internette korsan olarak yayınlama tehtidi ile fidye istedikleri öğrenildi. İstenilen fidye miktarının gönderilmemesi durumunda yeni sezonun internete sızdırılacağını söyleyen hackerlar, fidyenin ödenmemesi sonrası dizinin yeni sezonunu Torrent sitesinde dizinin yeni sezonuna aylarkala paylaştılar.

Hackerlerin bu seferki hedefi ise bir Disney filmi oldu. Disney'in CEO'su Bob Iger tarafından yapılan son açıklamada bir filmlerinin hacklendiği belirtildi. Hacklaenen filmin internette yayınlanmaması için fidye istendiğini dile getiren Iger, hangi filmin hacklendiğini söylemedi. Ancak filmin çok büyük bir olasılıkla Karayip Korsanları serisinin 5'inci filmi olduğu düşünülüyor. Stüdyoya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre bu filmin yeni Karayip Korsanları olduğu netlik kazanırken hackerların bu filmi internette yayınlama tehtidi ile yüklü miktarda fidye istedikleri öğrenildi.

Ödeme Bitcoin ile Yapılsın İsteği

Ödemenin Bitcoin sistemi ile yapılmasını isteyen Hackerlar, bu sistemle paranın takibini de yaptırmamayı planlıyor. Ancak Disney'in fidye ödemeye hiç niyetli olmadığı FBI ile ortak çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.