Karpowership ve Petrobras, Amerika'da Doğalgaz Projeleri İçin Güçlerini Birleştiriyor

Türkiye merkezli Karpowership ve Brezilya'nın dev enerji şirketi Petrobras, Amerika kıtasında doğalgaz ve LNG projeleri geliştirmek üzere iş birliği yapacaklarını duyurdu.

Yayınlanma:
Karpowership ve Petrobras, Amerika'da Doğalgaz Projeleri İçin Güçlerini Birleştiriyor

Türk enerji devi Karpowership ve Brezilya'nın petrol ve enerji şirketi Petrobras, Amerika'da sürdürülebilir enerji projeleri geliştirmek amacıyla stratejik bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, deniz üzerinde ve karada doğal gazın sıvılaştırılması, LNG depolanması ve yeniden gazlaştırılması faaliyetlerini kapsayacak şekilde tasarlandı.

Karpowership, 2022 yılından itibaren Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde temiz ve kesintisiz enerji sağlama kapasitesiyle dikkat çekiyor. Şirket, Brezilya'daki 560 megavat kapasiteli ve dünyanın en hızlı hayata geçirilen LNG-to-Power projesi ile enerji güvenliğine katkı sağlamakta ve ayrıca iki güneş santraline sahip.

Genişleyen İşbirliği ve Yenilikçi Projeler

Karpowership Ticari Operasyonlar Grup Başkanı Zeynep Harezi Yılmaz, Petrobras ile yapılan iş birliğinin, Güney Amerika'da özellikle Brezilya'ya olan bağlılıklarını güçlendirdiğini belirtti. Yılmaz, iş birliğinin hem yeni iş stratejileri geliştirmek hem de hizmet ağını genişletmek için bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Bu ortaklık, aynı zamanda uluslararası ESG (Çevre, Toplum, Devlet) standartlarına uygun olarak, denizcilik ve enerji sektörlerinde yeni istihdam fırsatları yaratmayı ve önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerji ve yeşil teknoloji projelerine yatırım yapmayı hedefliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.