Kasımpaşa Beşiktaş'ın Lig'deki Namağlup Serisine Son Verdi: 2-1

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 15'inci hafta karşılaşmasında sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan ev sahibi takım, ikinci yarının başında bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başararak Beşiktaş'ın Lig'deki yenilmezlik serisini sonlandırdı.

Yayınlanma:
Kasımpaşa Beşiktaş'ın Lig'deki Namağlup Serisine Son Verdi: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan maçta Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup oldu.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılan karşılaşmada Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri 47. dakikada Tunay Torun ve 50. dakikada Gökhan Gönül (kendi kalesine) atarken, Beşiktaş'ın tek golü 31. dakikada Cenk Tosun'dan geldi.

Kasımpaşa bu galibiyetle puanını 18'e yükseltirken, bu sezon ligde ilk mağlubiyetini alan Beşiktaş ise 32 puanda kaldı.

Süper Lig Puan Durumu İçin TIKLAYIN

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-1 mağlup oldukları Kasımpaşa karşısında yeteneklerini kazanma istekleriyle birleştiremediklerini söyledi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'rda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, Kayseri'de gerçekleşen hain terör saldırısını kınayarak, "Türkiye yine yasa boğuldu. Hak etmediğimiz günleri yaşıyoruz. Ölenlere rahmet, yarılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bunu yapanlar da aynı acıları çeker. Allah aynı acıları onlara da göstersin. İnşallah bir an evvel son bulur bu olaylar" dedi.

Karşılaşmayla ilgili de açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, oyun olarak tamamen sahanın hakimi olduklarını vurgulayarak, "Rakibin savunma yapmasını bekliyorduk. Kontratak düşüncesi vardı. Oyunun kontrolü bizdeydi. İkinci yarının başında hiç beklenmeyen bir anda şok goller yedik ve daha sonra da geriye düştük. İstediğimiz oyun tarzını ortaya çıkarmadık. Onların kazanma isteği, sonucu almalarına yardımcı oldu. Yeteneğimizi bugün kazanma isteğiyle birleştiremedik. Bugün kaybetmek üzüntü verici. Yerleşik düzende gol yedik. Hücumda çok fazla hamleler yaptık ama kullanamadık ve gol bulamadık. Bizim için tabii kötü bir sonuç, bütün oyuncular kazanmak için tepki ortaya koydu ama geçti artık. Hafta içinde oynatmadığım oyuncuların daha tempolu olmasını beklerdim, bu benim için hayal kırıklığı oldu. Biz daha fazla pozisyon bulmamıza rağmen iki golü de aynı oyuncularla yedik. Rakip de kapanmaya çalıştı. Tamamen onların sahasında oynadık. Beceri ile istek tam bütünleşmedi. Maçın sonuna kadar biz pozisyon bulduk. Mesele birinin oynayıp oynamaması değil. Hepsi eksik oynadı" ifadesini kullandı.

Kadronun şampiyonluk için yeterli olup olmaması ile ilgili bir soruya ise Güneş, "Şu anda ileriye dönük bir şey söylemek istiyorum. Bir mağlubiyet varsa kendime hesap soruyorum. Benim ne kadar önem verdiğimi onlar biliyorlar, demek ki eksik bıraktık. Bu maçta yorulmasınlar diye hafta içi oynatmadığım oyuncuları bugün göremedik. Lig bittikten sonra değerlendirip bakacağız. Şartlara bakıp, hepsine bakıp karar vereceğiz" yanıtını verdi.

Quaresma ile Oğuzhan arasında yaşanan gerginliğe de değinen tecrübeli teknik adam, "İkisi de verimli oynamadı. Verimsiz oyuncunun gerginliği olacaktır. Aboubakar, Cenk, Quaresma, Oğuzhan... Biz bunlardan gol bekliyoruz. Pas alışverişine bağlı gerginlikler olabilir ancak sahada kalır" diye konuştu.

Şenol Güneş, Trabzon Akyazı'da yapımı gerçekleşen komplekse isminin verilmesi ile ilgili bir soru üzerine de, "Benim dışımda gelişiyor. Orada doğdum ve büyüdüm ama böyle bir beklentim yok. Verildiği için de bir rahatsızlık hissetmiyorum. Buna itirazı olan, rahatsızlık hissedenin ismi verilse daha memnun olurum" dedi.

Aboubakar'ın bir sıkıntısının olup olmadığı ile ilgili bir soruya ise Şenol Güneş, "Oyuncuya görev veriyoruz, yapmadığı zaman kenara gelir. Takımı ben sahaya sürüyorum, sorumluluk da benim. Onlara görev veriyoruz, yapmazlarsa değişir. A2'den de oyuncu koysam böyle oynardık. Rakibin konsantrasyonu üst seviye olabilir ama o kadar rahat pozisyonlar vardı ki onları kullanamadık" şeklinde cevap verdi.

Özdeş: "Savunmayı Doğru Yapmak Önemliydi"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise Beşiktaş karşısında doğruları yaparak sonuca gittiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Güne kahreden, alçakça ve haince saldırı haberiyle uyandık. Yine terör eylemi. Askerlerimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağolsun. Allah, milletimizi ve devletimizi korusun. Geçen hafta Beşiktaş'ın Bursaspor maçında ikinci yarıda etkili oyunu vardı. Birlikte savunma yapmak zorundasınız. Bunu başardık. Savunmayı doğru yapmak önemliydi. Ligin en kaliteli takımına karşı bunu uygulamak hak ettiğimiz 3 puanı kazandırdı. İkinci yarıda iyi bir futbol ortaya koyduk. İkinci yarı coşkulu, iştahlı oyun sergilemenin bize maçı getireceğini oyuncularımla paylaştım. İlk golümüzde Beşiktaş'ın yaşadığı şaşkınlık sonrası ikinci golü attık. Önemli galibiyet. Takımımızın olması gereken yer üst sıralar."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.