Katar krizi sonrası dolar ve altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasalar, hareketli geçecek Perşembe günü öncesi Katar krizini izlemeye devam ediyor. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Katar krizi sonrası dolar ve altın fiyatları ne kadar oldu?

Son dönemlerde iç ve dış diplomaside yaşanan hareketlilik, altın piyasasını canlandırdı.

Yaklaşık 2 ay önce düşüşe geçen altın fiyatları, düşüşün ardından tekrar yükseliş evresine girdi. Sn olarak 140 lirayı bulan altının gram fiyatı, Katar'da yaşanan diplomasi sorunları nedeniyle 146 lira seviyelerine çıkarak son ayların en yüksek fiyatını gördü.

Körfez ülkelerinin Katar’a yönelik uyguladığı yaptırımları değerlendiren Nişantaşı Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, piyasalarda Katar tedirginliği devam ederken, bazı yatırım araçların ön plana çıktığını aktardı.Küresel anlamda jeopolitik ve siyasi risk sürecinin yeniden yükseldiğini ifade eden Gözgör, "Hafta başında bazı Arap ülkelerinin Katar’a yaptırım uygulaması sonrası piyasalarda riskli varlık olarak sınıflandırabileceğimiz gelişmekte olan ülke para birimleri ve hisselerden çıkışlar yaşandı. Katar ile yaptırım uygulayan Arap ülkeleri arasındaki sorunların derinleşmesi piyasalarda yeni fiyatlamalara sebebiyet verebilir" ifadelerini kullandı.

Altın Fiyatları

Kapalı çarşıda gram altın 146 lira seviyesinden işlem görürken çeyrek altın 233 liraya alınıp 239 liraya satışa sunulmakta, yarım altın 467 liraya alınıp 479 liraya satılmakta, Cumhuriyet altını ise 970 liraya alınıp 985 liraya satışa sunulmaktadır.

Döviz Piyasasında Son Durum

Öte yandan döviz piyasası da hareketliliğini devam ettiriyor. Küresel piyasalardaki diplomasi hareketliliği, döviz kurlarının da dalgalı bir seyir halinde olmasa büyük ölçüde etki ediyor.

İngiltere'deki parlamento seçimlerinin yapılacak olması, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artırması olasılığının yüksek olduğu toplantısı ve FBI eski başkanı James Comey'nin Senato'da soruları yanıtlayacağı Perşembe günü öncesinde küresel yatırımcılar pozisyonlarını koruma yönünde tercihlerini kullanıyor.

ABD'de geçtiğimiz Cuma günü açıklanan verilere göre, tarım dışı istihdam Mayıs ayında beklentilerin altında kaldı. Bu bu verinin, Fed'in faiz artışı için öngördüğü ekonomik canlanmayı yansıtmadığına ilişkin yorumlara dayalı olarak, dolar küresel piyasalarda zayıfladı.

Dolar, şu sıralar 3.51 seviyesinde işlem görmekte iken euro ise 3.96 lira seviyesinde sabit kaldı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.