Katar’dan 10 Bin Konteyner Bağış Daha! Türkiye’ye Gönderilmek Üzere Yola Çıktı

Türkiye’ye zorlu deprem sonrası yardımlar çok fazla yapılmaya devam ediliyor. Birçok ülke yaşanan facialı sürece duyarsız kalmadı. Katar’dan Türkiye’ye bağış yapıldı. 10 bin konteyner daha yola çıktı.

Yayınlanma:
Katar’dan 10 Bin Konteyner Bağış Daha! Türkiye’ye Gönderilmek Üzere Yola Çıktı

Türkiye’de uzun süre hafızalardan silinmeyecek acı dolu deprem sonrasında Katar devleti de yardımını gönderen ülkelerden biri oldu. Ülkemizde yaşanan insani felaket sürecinden sonra Katar’da bağış konteynerlarını Türkiye’ye yollama kararı aldı. 10 bin yaşam konteynarları, yola çıkarıldı. Toplamda 350 tonluk insani yardım bağışı Türkiye’nin kullanması amacıyla hazırlanarak iletildi.

Katar’dan Türkiye’ye insani yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Deprem felaketinden hemen sonra yardımlarına başlayan Katar, yeni bir yardım konteynarı daha hazırladı.

2-004.jpg

Katar Ekiplerini de Göndermişti!

Katar ülkesinin insani yardım bağışının yanı sıra aynı zamanda Türkiye’de meydana gelen deprem sonrasında arama ve kurtarma çalışmalarına ekipleri de dahil olmuştu. Katar tarafından arama ve kurtarma çalışmalarına destek amacıyla gelen kişi sayılarına bakıldığında 120 kişi gelmişti. Arama ve kurtarma çalışmalarında ekibiyle birlikte destekçi olan Katar, bir yandan da ülkemize yardım konteynarları ulaştırmaya devam etti.

Öte yandan Katar ülkesinde birlik mesajının verilmesi amacıyla Türk bayrağı asılmıştı. Katar ülkesinin başkenti olan Doha’da birçok sembol binalara asılan Türk Bayrakları da Türkiye’nin bu zorlu döneminde yanında olduklarının hissedilmesini sağlamıştı.

1-001.jpg

Dayanışma Örneği Göstermişti!

Katar ülkesi dayanışma örneği gösterenlerden biri oldu. Türkiye’nin yaşamış olduğu olumsuz deprem sonrasında da pek çok ülke tarafından gerek yardımlar gerekse de ekip yollanarak dayanışma içerisinde olduğuna dair mesajlar verilmişti. Onlardan biri olarak Katar olurken, birlik ve beraberlik mesajını simgelemek amacıyla Türk Bayrağını pek çok binalara asmıştı.

Şimdilerde Katar ülkesi ile ilgili olarak yeni bir yardım desteği daha yaşanıyor. Türkiye’nin deprem sonrasında açığa çıkan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Katar’da seferber oldu. Gelen haberler dahilinde Katar ülkesinin ülkemize yardım bağış konteynarı hazırlayarak gemiyle gönderilmek üzere yola çıkarıldığı biliniyor. Katar ülkesi tarafından Türkiye’ye yapılan yardım bağışlarına baktığımızda 350 tonluk insanı yardım adı altında ülkemize gönderildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.