Kayseri'de 71 İşadamı Hakkında FETÖ İddianamesi Hazırlandı

Kayseri'de FETÖ şüphesi ile çoğu tutuklu olan 71 işadamı hakkında iddianame hazırlandı. İşte hazırlanan iddianamenin detayları.

Yayınlanma:
Kayseri'de 71 İşadamı Hakkında FETÖ İddianamesi Hazırlandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla devam ettirilen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Kayseri'de 1 işadamı hakkında iddianame hazırlandı. Ömer Dengiz ve Mahmut Hiçyılmaz'nda aralarında bulunduğu bazıları tutuklu, 71 işadamı hakkında 300 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianame kabul edilirse, işadamları 3 ayrı suç üzerinden yargılanacak.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişim sonrasında başlatılan ve OHAL kapsamında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, emniyet ekipleri, Başsavcılık tarafından verilen talimat ile geçen Ağustos ayında operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarla FETÖ bağlantısı şüphesiyle çok sayıda işadamı gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 ay sonra aralarında Ömer Dengiz, Mahmut Hiçyılmaz, Abdullah Eraslan, Elif Bozdağ ve Ersin Kıranatlıoğlu'nun da bulunduğu 71 şüpheli hakkında 300 sayfalık bir iddianame hazırladı. İddianame mahkeme tarafından kabul edilirse, şüpheliler, "Anayasayı İhlal, Türkiye Cumhuriyetini Devirmeye Teşebbüs, Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet etmek' suçlarından, 3 yıldan 15 yıla kadar hapsi istemiyle yargılanacak.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Kayseri

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.