Kayseri'de Kadın Öğretmenlere ByLock Opersyonu: 33 Öğretmen Gözaltına Alındı

Kayseri'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında daha önce mesleklerinden ihraç edilen 33 kadın öğretmen hakkında, ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı çıktı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kayseri'de Kadın Öğretmenlere ByLock Opersyonu: 33 Öğretmen Gözaltına Alındı

Ksyseri'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'nın kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 33 kadın öğretmen gözaltına alındı.

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen 33 kadın öğretmen, ByLock kullandıkları iddiasıyla bu sabah yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğine getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Önceki Gün Sivas'ta Operasyon

SİVAS merkezli 6 ilde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddia edilen 26 kamu çalışanı gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu tespit edilen ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara yönelik operasyon düzenledi. Sivas merkezli, İstanbul, Mersin, Kayseri, Nevşehir ve Samsun ile Sivas'ta gerçekleştirilen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 32 şüpheliden 26'sı yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Firari 6 şüphelinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

5haber.com  |  Kayseri

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.