Kazada hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper kimdir, nerelidir?

Acı haber bugün Denizli'den geldi. Alınan son bilgilere göre Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Peki Mustafa Alper kimdir?

Yayınlanma:
Kazada hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper kimdir, nerelidir?

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile koruma polisi cezaevine doğru giderken, kent çıkışında bulunan Bozburun Mahallesi yakınlarında geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Peki Mustafa Alper kimdir? Mustafa Alper nerelidir?

Mustafa Alper Kimdir?

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı. 1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan Alper, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen, hakim Hatıran Alper ile evli ve 2 çocuk babası Başsavcı Mustafa Alper 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.