Kelebek Nebulası Şeklinin Sırrı Sonunda Çözüldü

Yaklaşık 100 yıldır gizemi süren ve neden şeklinin böyle olduğu bulunamayan Kelebek Nebulası’nın sırrı sonunda çözüldü. Araştırmacılar ve astronomlar tarafından çözülen gizem, hayli şaşırtıcı bir gerçeği ortaya...

Yayınlanma:
Kelebek Nebulası Şeklinin Sırrı Sonunda Çözüldü

Yaklaşık 100 yıldır gizemi süren ve neden şeklinin böyle olduğu bulunamayan Kelebek Nebulası’nın sırrı sonunda çözüldü. Araştırmacılar ve astronomlar tarafından çözülen gizem, hayli şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

İnsanlar, belki de binlerce yıldır gökyüzünü inceliyor ve gökyüzünün sırlarını çözmeye çalışıyor. Astronomlar ise uzaya dair yeni keşifler yapmak için sürekli olarak çalışmalarına devam ediyor. Ancak bunca çabaya ve çalışmaya rağmen sırlarını çözülemeyen gök cisimleri var.

Gizemini yaklaşık 100 yıldır koruyan Kelebek Nebulası, sonunda sırrını astronomlara ve araştırmacılara verdi. Böylece 100 yıl sır çözülmüş oldu.

Güneş de Kelebek Nebulası’na Dönüşecek

Kelebek Nebulası, adını kelebeğe benzeyen görüntüsünden alıyor. Gerçek adı NGC 6302 olan bu gök cismi, yaklaşık 100 yıldır astronomların aklını karıştırıyor ve yapısının neden böyle olduğunun sorgulanmasına yol açıyordu.

kelebek nebulası

Çok uzun yıllar üzerinde araştırmalar yapılmasına karşın sırrını koruyan bu gök cismi, nasıl oluştuğuna dair farklı soru işaretleri barındırıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde tespit edilen bazı detaylar, 100 yıllık gizemin çözülmesini sağladı.

Yapılan detaylı araştırmalar ve incelemeler, söz konusu gök cismin tamamen gazdan meydana gelmediğini ve merkezinde bir patlamış yıldız kalıntılarının olduğunu gösterdi. Beyaz cüce yıldızı patlaması sonrasında ortaya böyle bir görüntünün çıktığı aktarıldı.

Patlayan cüce yıldız ile güneşin boyutunun birbirine yakın olduğu ve güneşin de patlamasıyla böyle bir görüntünün oluşacağı iddia edildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.