Kemal Kılıçdaroğlu: Avrupa Hükümetleri Kesinlikle Evet'i Destekliyor

Katıldığı bir programda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kemal Kılıuçdaroğlu'nun gündeme ilişkin açıklamaları.

Yayınlanma:
Kemal Kılıçdaroğlu: Avrupa Hükümetleri Kesinlikle Evet'i Destekliyor

Star TV'de Nazlı Çelik'in konuğu olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Program esnasında kendisine yöneltilen 'evet' çıkarsa istifa edecek misiniz? sorusunu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "evet çıkarsa niye istifa edeyim?" cevabını verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamasında gündeme ilişkin konuları değerlendirirken bazı eleştirilerde de bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İsrail Meselesi

İsrail meselesine değinen Kılıçdaroğlu, "İsrail’e 20 milyon dolara Türkiye’nin itibari satıldı. 9 vatandaşımız öldürüldü. Bu İsrail’e benzemez. Rusya krizine de benzemez." sözlerini söyledi.

Hollanda Krizi

Hollanda ile krizin çözülmesi için devlet aklının hakim olması lazım. “Ben asarım ben keserim” ile bu kriz çözülmez.

Bir bakan ekonomik yaptırımlar uygulamayacağız diyor. O zaman ne yapacaksınız? Siz Hollanda’daki vatandaşları Türkiye’ye mi alacaksınız? Bu davranış onların da huzurunu bozdu.

Avrupa Hükümetleri Kesinlikle Evet'i Destekliyor

Avrupa hükümetleri kesinlikle ‘evet’i destekliyor. Bir ülkenin başbakanı gider de nasıl uçağını geri çevirirsiniz. Açıkça karşıtlık yaratmak istiyor.

Biz yurt dışına gitseydik kampanya yürütmeyecektik. Biz hiçbir zaman yurt dışında miting yapmadık. Kendileri yasa çıkartıyorlar kendileri uymuyorlar.

Bu olay Hollanda’da seçime gidenlerin de işine geliyor, referanduma giden AK Parti’nin de işine geliyor.

Bu ülkenin bir bakanı Hollanda’ya alınmamıştır. Bu çok vahim bir tablodur. Gereği neyse onun yapılması lazım. Mağdur olan hükümet değil, mağdur olan Türk milleti. Kendi ülkende hukuk arıyorsan oranın hukukuna da saygı göstereceksin.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.