Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Anayasa ve Taşeron İşçi Sorunu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda yaptığı açıklamasında anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma değinirken, taşeron işçiler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun taşeron işçi açıklaması.

Yayınlanma:
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Anayasa ve Taşeron İşçi Sorunu Açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda yaptığı açıklamasında taşeron işçilerin sıkıntılarına değindi.

Anayasa değişikliği ile ilgili düzenlenen programda konuşan CHL Lideri Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği ile ilgili hükumet soru yönlendiren Kılıçdaroğlu, bunun milletin hangi derdini çözeceğini sordu. Kılıçdaroğlu bunun çiftçinin, esnafın, emeklinin, atama bekleyen öğretmenin, taşeron işçinin derdini çözmeyeceğini belirtirken, dış politika konusunda da hükumete eleştiride bulundu. Hollanda'da yaşanan olaylar nedeniyle hükumete destek verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dış politikada meselesi millidir. Hollanda'daki olaylarla ilgili olarak iki bakan alınmazsa biz de gitmeyiz dedik, doğru değildir dedik. Bir bakanı uçağını almıyorsan, bir bakanı kapının önüne koyuyorsan, biz bundan rahatsızlık duyarız dedik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır, böyle bir duruma sokulmamıştır. Soruyu sorduk, Dışişleri Bakanının uçağı havadayken Türkiye'nin Hollanda büyükelçisi neredeydi. Türkiye'nin bakanı Hollanda'dan çıkarıldı, kapının önüne kondu, büyükelçisi neredeydi. Bu soruların cevabını istiyoruz. Fatura kime çıktı. Hollanda'da çalışan işçilere çıktı. Suriye dediler, bulaşmayın dedik. Fatura kime çıktı, Suriye'deki Türkmenlere çıktı. Hollanda'dan gönüllü Türkiye'ye gelmek istiyor var mı, hayır. Alın teri döküyorlar, çalışıyorlar. Hepimizin yakını var. Orada özgürlük var, demokrasi var, çalışıyorlar alın teri döküyorlar. Neden orada karşı karşıya getiriyorsun. Devlet akılla yönetilir, dışişleri akılla yönetilir. Diline sahip olamayan devleti yönetemez. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Rakka'ya gideceğiz tık yok, Mümbiç'e gireceğiz tık yok. Rahmetli Ecevit'i hatırlatmak istiyorum. Devlet böyle yönetilir, hamasetle lafla yönetilmez. Hamaset tamam, işe gelince hiçbir şey yok."

Taşeron İşçiler Dahil Olmak Üzere İşçilerin Maaşlarını Bin 500 Liradan Veriyoruz

Kul hakkı yemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çalışırız çaba harcarız ama her kuruşun hesabını millete veririz. CHP'lilerin olduğu yerde asgari ücret net bin 500 TL olacak dedik. Bütün belediyelerimizde taşeron işçilerimiz dahil asgari ücret net bin 500 TL'dir. Verdiğimiz sözü tuttuk. Aile sigortasını getireceğiz. Belediyelerimizin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. Seyhan Belediyesi'nde başlattık. Ailenin aylık geliri 200 TL ise 600 TL'ye çıkacak. Kadının banka hesabına yatıracağız. Size bir sır vereyim mi? Sakın kimseye söylemeyin. Bir ülkede mutluluk varsa bilin ki o ülkede kadınların yüzü gülüyordur. Kadınların yüzü gülmüyorsa o ülkede huzur yoktur. Biz bunu yaratmak zorundayız. Birarada güzellikleri büyütmek zorundayız" dedi.

Taşeorn İşçiler Konuzunda son gelişmeler ve 5haber.com'un özel haberine gitmek için tıklayın

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.