Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığı Dünya Medyasında Geniş Yer Buldu

Türkiye’de seçim öncesi muhalefetler arası yaşanan krizler, dünyanın da manşetlerine yansıtmasına neden oldu. Özellikle seçime Kılıçdaroğlu’nun başkanlığının duyurulması dünya medyasında geniş yer bulmasına neden oldu.

Yayınlanma:
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığı Dünya Medyasında Geniş Yer Buldu

Altılı masanın en çok konuşulan konularından biri başkan adayının belirlenmesiydi. Altılı masa bir araya gelerek seçim için hazırlık ve toplantılarını sürdürürken, muhalefet partileri Cumhurbaşkanlığı adayının kim olduğunu açıkladı. CHP liderinin Cumhurbaşkanlığına aday çıkacak olması, muhalefet krizlerinin de tetiklenmesine neden oldu. Muhalefet liderleri arasında yaşanan gerginlik, dünya medyasının da mercek altına aldığı konulardan biri.

Dünya Medyası Manşetlerine Taşıdı!

Türkiye’deki seçim krizleri dünya medyalarının manşetlerinde de yer buldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olması ve yaşanan gerginlik krizi dünya gazetelerinde başlıklarında flaş olarak bildirilmesine neden oldu. Dünya gazetelerinde yaşanan seçim krizi nasıl yorumlandı diye incelediğimizde Bloomberg ‘’Sessiz politikacı, Erdoğan’a meydan okumakta kararlı’’ şeklinde başlık attı. Boomberg, Cumhurbaşkanlığına aday olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan’la yarışacak olduğunu belirtti. Ayrıca haberin bir diğer detayında Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde Ortodoks ekonomi politikalarına döneceğinin sözünü verdiğinin altını çizdi.

Bir başka yayın organlarından biri olan New York Times’da ülkemizdeki seçim krizlerini teğet geçmedi. Öyle ki dünya medyasının merakla beklemiş olduğu seçime dair son dakika bilgilerini paylaştı. Yayın organı, altılı masa tarafından deneyimli siyasetçinin aday gösterildiğini ve iyi parti Genel başkanı Meral Akşener’in masadan kalkıp tekrar geri dönmesini yazdı. Her ne kadar altılı masadan kalkılarak aday olmasından çok fazla memnun olmadığı belirtilse de yeniden orta yol bulundu şeklinde başlıklar attı.

Wall Street Journal, ‘’ Türk Muhalefet Lideri, Erdoğan’a karşı yarışta’’ başlığını paylaştı. Ayrıca gazetede Türkiye’deki muhalefetlerin seçim kararlarına yer verirken ‘’ yaşlı lider’’ sözü dikkat çekti. Çevresinde saygı duyulan bir lider olan Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a karşı güçsüz bir lider olduğunu belirtti.

Dünya medyasında merakla bekleyerek tüm gelişmeleri an be an yayın organlarından lanse etmeye devam eden dünya medyasında Recep Tayyip Erdoğan ile adaylığını duyuran Kemal Kılıçdaroğlu yarışı konuşuldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.