Kemal Sunal'ın Vefatının 17. Yıldönümü (Sevgi ve Hasretle Anıyoruz)

Bugün usta oyuncu Kemal Sunal'ın vefatının 17. yıldönümü. Büyük ustayı sevgi ve rahmetle anıyoruz. İşte Kemal Sunal hakkında bilgi ve usta oyuncunun sinema kariyeri.

Yayınlanma:
Kemal Sunal'ın Vefatının 17. Yıldönümü (Sevgi ve Hasretle Anıyoruz)

Bugün duayen sanatçı Kemal Sunal'ın vefatının 17. yıl dönümü.

Bundan tam 17 yıl önce aramızdan ayrılan usta sanatçı Kemal Sunal, vefatı ile milyonlarca sevenini ve sanat camiasını büyük bir yasa boğdu. Aradan 17 yıl geçmesine rağmen halen usta oyuncunun filmleri büyük bir heyecan ve zevkle izlenmektedir. Rol aldığı filmleri her dönemde izlenilebilir kılan en büyük etmen ise usta oyuncunun büyük sempatisi.

Sinema Hayatı

1970'li yıllarda duayen Yönetmen Ertem Eğilmez tarafından keşfedilen Kemal Sunal, ilk filminde 1972 yılında rol aldı. Bu yıl çekilen filmde usta yönetmen Eğilmez, Kemal sunal'ı Tarık Akan'ın basketbolcu arkadaşı rolünde beyaz perdeye taşımıştı. Oynadığı ilk filminde sergilediği büyük başarı, belki de Kemal Sunal için hayatın dönüm noktalarından biri.

İlk Filmi İle İlgili Görüş

Kemal Sunal'ın rol aldığı ilk film ile ilgili, "İlk gün en arkaya gittim, oturdum. Perdede 8 kere ancak gözüküyorum. Her görünüşümde salonda kıyamet koptu. Suratımı görür görmez büyük alkış ve gülmeler. Lafları duymuyorlardı. Suratım enteresan geldi seyirciye. Sıcak ve kendinden biri buldu sanıyorum. O zaman şöyle arkama yaslanıp, "Bu iş tamamdır” ifadelerine yer verilmişti.

Bu roldeki başarısının ardından Ertem Eğilmez, yönettiği hemen hemen tüm filmlerde Kemal Sunal'ı oynattı.

Rol Aldığı Tüm Filmler

Tatlı Dillim, Tatlı Dillim, Oh Olsun, Güllü Geliyor Güllü, Canım Kardeşim, Yalancı Yarim, Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Mavi Boncuk, Hasret, Salako, Şaşkın Damat, Hanzo, Hababam Sınıf, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Tosun Paşa, Süt Kardeşler, Sahte Kabadayı, Meraklı Köfteci, Kapıcılar Kralı, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Sakar Şakir , Şabanoğlu Şaban, İbo ile Güllüşah, Hababam Sınıfı Tatilde, Çöpçüler Kralı, Yüz Numaralı Adam, Köşeyi Dönen Adam, Kibar Feyzo, İyi Aile Çocuğu, İnek Şaban, Avanak, Umudumuz Şaban, Şark Bülbülü, Korkusuz Korkak, Dokunmayın Şabanım, Bekçiler Kral, Zübük, Gol Kralı, Gerzek Şaban, Devlet Kuşu, Üç Kağıtçı, Kanlı Nigar, Davaro , Yedi Bela Hüsnü, Doktor Civanım, Tokatçı, Kılıbık, En Büyük Şaban, Çarıklı Milyoner, Şabaniye, Postacı, Ortadirek Şaban, Atla Gel Şaban, Sosyete Şaban, Şendul Şaban, Şaban Pabucu Yarım, Keriz, Katma Değer Şaban, Gurbetçi Şaban, Yoksul, Tarzan Rıfkı, Garip, Deli Deli Küpeli, Davacı, Yakışıklı, Kiracı, Japon İş, Uyanık Gazeteci, Sevimli Hırsız, Polizei, Öğretmen, İnatçı, Düttürü Dünya, Bıçkın, Zehir Hafiye, Talih Kuşu, Gülen Adam, Koltuk Belası, Boynu Bükük Küheylan, Abuk Sabuk Bir Film,  Varyemez, Propaganda.

Ödülleri

Usta oyuncu Kemal Sunal, 1977 yılında 14. Antalya Film Festivali'nde Kapıcılar Kralı filmindeki rolü ile  En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

1998 yılında da 35. Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

1989'da düzenlenen 2. Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Düttürü Dünya filmindeki rolü ile almaya hak kazandı.

Ali Özgentürk'ten Kemal Sunal'ın Vefatı Hakkında Önemli Açıklamalar İçin Tıklayın

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.