Kiev'de helikopter kazası: Ukrayna İçişleri Bakanı hayatını kaybetti

Gelen son dakika açıklamalarına göre Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyj trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Ukrayna'nın başkenti olan Kiev yakınlarında gerçekleşen bir helikopter kazasında aramızdan ayrıldı. Ukraynalı...

Yayınlanma:
Kiev'de helikopter kazası: Ukrayna İçişleri Bakanı hayatını kaybetti

Gelen son dakika açıklamalarına göre Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyj trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Ukrayna'nın başkenti olan Kiev yakınlarında gerçekleşen bir helikopter kazasında aramızdan ayrıldı. Ukraynalı polis şefi Ihor Klymenko, sosyal medya platformu Facebook üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Küçük bir kasaba olan Brovary'de meydana gelen kazada, en az 16 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Yapılan açıklamaya göre hayatını kaybeden insanlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyj'nin yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı YehWhenij Cenin ve bir devlet bakanı da yer alıyor. Kiev bölgesi valisi Oleksiy Kuleba'nın ifadelerine göre helikopter, bir anaokulunun oldukça yakınında yer alan bir yerleşim bölgesine düştü. Bakanlıktan gelen açıklamayla birlikte en az üç çocuğun yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Kazanın sebebi ise şimdilik ne yazık ki bilinmiyor. Konuya ilişkin ilerleyen saatlerde bir açıklama yapılması bekleniyor.

Kiev'deki helikopter kazasında 22 kişi yaralandı

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan resmi bilgilere göre 10'u çocuk olmak üzere toplamda 22 kişi kazanın ardından hastaneye kaldırıldı. Kurtarma birimleri ve polis ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti. Sosyal medya platformlarında dağıtılan kaza mahallindeki videolarda büyük bir yangın görüntüsü de dikkatlerden kaçmadı.

Ukrayna İçişleri Bakanı ve diğer devlet görevlilerinin neden helikopter ile seyahat ettiğine dair de herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.