Kılıçdaroğlu'ndan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının 45. yıldönümü mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının 45. yıldönümünü anma mesajı yayınladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kılıçdaroğlu'ndan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının 45. yıldönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamlarının 45. yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter heabı üzerinden yayımladığı anma mesajında, "Onların tek suçu eşitlik ve adalet peşinde koşmaktı. Deniz, Hüseyin ve Yusuf'un cesareti tüm yurtsever gençlerimize en büyük mirastır" ifadelerine yer verdi.

CHP'den Anma Töreni

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, idamlarının 45'inci yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı yazılı bir açıklamayla andı. Ağbaba, "Tam bağımsız Türkiye ve halkların kardeşliği için gözlerini kırpmadan hayatlarını hiçe sayan gencecik fidanların onurlu duruşları yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişinin 45'inci yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Gezmiş, İnan ve Aslan'ın emperyalizme karşı yoksulların sesi olduğunu vurgulayan CHP'li Ağbaba, şunları kaydetti:

"Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Türkiye'de ve dünyada emperyalizme ve sömürüye karşı mücadele tarihinin en önemli sayfalarında yerlerini almış yiğit devrimcilerdir. Hayatları boyunca boyunlarını bir kez olsun eğmeyen Üç Fidan, idam sehpasına giderken de boyun eğmemiş, gözlerini dahi kırpmadan kendi idam sehpalarını kendileri tekmelemiştir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları 'Tam Bağımsız Türkiye' idealleri için sonuna kadar dik durmuş; köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet mücadelesini vermiştir. Onlar, bu toprakların en büyük devrimcisi Mustafa Kemal'den aldıkları mücadele azmi ile emperyalizme karşı ezilenlerin ve yoksulların sesi olmuşlardır. Üç Fidan yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada baskıya karşı direnişin, sömürüye karşı bağımsızlığın ve faşizme karşı özgürlüğün ölümsüz sembolleri olmuştur. İdamlarının 45. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı saygı ve özlemle anıyorum"

Üç Fidan Olarak Adlandırılıyorlar

Üç fidan olarak adlandırılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın aramızdan ayrılışlarının 45. yıl dönümü.

68 kuşağının Türkiye gençlik liderlerinden olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 6 Mayıs 1972 tarihinde sıkıyönetim mahkemesince verilen idam cezası sonucunda Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nde sabaha karşı infaz edilmişlerdir.

İdam edildiklerinde Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan 25, Hüseyin İnan ise 23 yaşındaydı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.