Kimliği Kaybolan Adanalının Başına Gelen Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi

Bundan 1 yıl önce kimliği çalınan 24 yaşındaki Adanalı Yalçın Cırık' hakkında 9 bin TL tutarında icra hırsızlık nedeniyle ceza davası açıldı. İşte yaşanan olay.

Yayınlanma:
Kimliği Kaybolan Adanalının Başına Gelen Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi

Kimliği kaybolan Yalçın Cırık'ın hayatı karardı. İstanbul'da çalıştığı otelde oda arkadaşı R.A. tarafından kimliği çalınan 24 yaşındaki Yalçın Cırık'ın başına gelmeyen kalmadı. Kimliği çalınan Yalçın Cırık'ın yaklaşık 9 bin TL tutarında icrayla karşılaştığı ve ayrıca R.A.'nın kendi kimlik bilgileriyle girdiği başka bir işyerinde de hırsızlık yapması nedeniyle de hakkında dava açıldığı öğrenildi.

Adana'nın Yüreğir İlçesinde bulunan Akpınar Mahallesinde oturmakta olan 24 yaşındaki Yalçın Cırık, geçtiğimiz yıl teknik personel olarak İstanbul'da b ir otelde çalıştı. Cırık'ın çalıştığı bir otelde kendi odasında kalan mesai arkadaşı tarafından cüzdanı çalındı. Durumu fark eden Cırık, jandarma karakoluna giderek kimliklerinin ve kredi kartlarının çalındığına dair tutanak tutturdu ve daha sonra kimliğini yeniden çıkardı. İstanbul'daki işinden ayrılan Yalçın Cırık'a, Adana'ya döndükten bir süre sonra bir bankadan 1500 liralık kredi kartı borcu nedeniyle icra işlemi başlatıldığına dair evrak geldi. Ayrıca bir GSM operatöründen de adına olan hattın faturası ödenmediği ve alınan lüks telefonun ödemesinin yapılmaması gerekçesiyle de 7 bin 500 liralık borç için icra işlemi başlatılacağına dair bir beyaz aldı. Olayın şaşkınlığıyla bankaya ve GSM operatörüne giden Yalçın Cırık, çalınan kimliğiyle kredi kartı ve telefon hattı açıldığı bilgisini aldı. Yetkililere durumu anlatıp icraları iptal ettirmeye çalışan Cırık, yetkililerden olumsuz yanıt aldı.

Hakkında Davalar Açıldı

İcralar nedeniyle sigortalı bir işe de giremeyen Cırık, köylerde gündelik işlerde çalışmaya başladı. Yaşadığı durum nedeniyle maddi kayıpların yanı sıra psikolojik olarak etkilendiğini söyleyen Cırık, şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 yıldır çalıştığım otele yeni bir bulaşıkçı almışlar. Otelin sahibi bana 'Odanda misafir eder misin? diye sordu. Kabul ettim. İsmini 'İ.S.' olarak bildiğimiz kişi ile bir kaç akşam aynı odada kaldık. Odada toplam 3 kişi kalıyorduk. Bir akşam uyandığımızda cep telefonları, kimlik ve kredi kartlarımızın çalındığını fark ettik. O kişiden de iz yoktu. Bunun üzerine Ağva Jandarma Karakolu'nda giderek şikayetçi olduk. Tutanak tutuldu. Bir sorun çıkmayacağını söylediler. Daha sonra kimliğimi yeniden çıkardım. Bu şahıs daha sonra benim kimliğimle kredi kartı çıkarmış. Bir telefon hattı almış ve bu hattın üzerine de pahalı bir telefon almış. Bunlarla ilgili bana icra kağıtları geldi. Ayrıca benim kimlik bilgilerimle İstanbul'da bir firmaya işe girip yine orada da başkalarının kimliklerini çalmış. Kimlik bilgileri bana ait olduğu için firma benim hakkımda dava açtı. Ayrıca benim adıma aldığı telefon hattı ile birilerini tehdit ettiği için ifadeler verdim. Şu ana kadar noter, icra ve diğer masraflar yüzünden 20 bin liraya yakın maddi kaybım oldu. Araştırmalarım sonunda isminin R.A. olduğunu öğrendim. Ama bu isim de yanlış olabilir."

5haber.com  |  Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.