Kira Yardımı Başvuruları Dikkat Çekiyor! Peki 2023 Kira Yardımları Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kirada olan vatandaşlara bazı yardımlar sağlayabilir. Bu hizmetler, kira ödemelerinde sorun yaşayan bireylere sağlanan kira yardımı olarak öne çıkıyor. Kira yardımına hak kazanabilmek için...

Yayınlanma:
Kira Yardımı Başvuruları Dikkat Çekiyor! Peki 2023 Kira Yardımları Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kirada olan vatandaşlara bazı yardımlar sağlayabilir. Bu hizmetler, kira ödemelerinde sorun yaşayan bireylere sağlanan kira yardımı olarak öne çıkıyor. Kira yardımına hak kazanabilmek için gerekli evrakların sunulmasıyla birlikte karşılanması gereken şartlar vardır. Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır, uygunluk şartları ve gerekli evraklar hakkında bilgileri sizler için yazımızda topladık.

2023'te Kira Yardımına Nasıl Başvurulur?

2023 yılında ülkemizdeki birçok kurum ve grup kiracılara yardımcı olabilecektir. Ülkemizde dernekler, vakıflar, kaymakamlıklar ve belediyeler dar gelirli ve yoksul sakinlere aylık konut giderleri konusunda yardımcı olabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kaymakamlık aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere aylık kira yardımı yapabilmektedir. Evde ikamet eden insanların sabit bir gelir kaynağı veya sosyal yardım sağlayan bir işi olmamalıdır. Devlet, dar gelirli ailelerin evsiz kalmaması için kira yardımı sağlıyor.

Belediye Kira Yardımı Başvurusu ve Sorgulama

Kira yardımı başvurusunda bulunmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için süreci kısaca inceleyelim. Belediyeden kira yardımı almak istiyorsanız, bir başvuruda bulunmanız, başvuru formunu doldurmanız ve destekleyici tüm belgeleri sağlamanız gerekir. E-devlet üzerinden de kira yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yârdim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 Adresine gitmeniz gerekmektedir. Bu form üzerinde sizden istenen bilgileri doldurun. Eğer e-devlet üyesi değilseniz online olarak başvuru yapmanız mümkün olmayacaktır. Başvuruların tamamı bireysel olarak alınır. E-devlet üzerinden yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilmektedir. Başvurunuz kabul edildikten sonra belediye binasına giderek gerekli evrakları teslim edersiniz ve yeni bir süreç daha beklenir. Ama ortalama olarak 14 gün içerisinde belediye kira yardım başvurusu alınabiliyor. Bunun yanı sıra kira yardım başvuru için gerekli belgeleri ve başvuru süreci hakkında da Alo 153 Beyaz Masa hattını arayarak detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.