Kırgızistan’da 5.1 ve 5.6 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın pek çok yerlerinde de deprem etkileri sürüyor. O yerlerden biri de Kırgızistan oldu.Kırgızistan’da 5.1 ve 5.6 şiddetinde deprem yaşandı.

Yayınlanma:
Kırgızistan’da 5.1 ve 5.6 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

Kırgızistan Isık göl bölgesinde 5.1 ve 5.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Isık Göl bölgesinde yerel saatle bakıldığında peş peşe iki depremin meydana gelmiş olduğu fark ediliyor. Bölgede yaşan depremle birlikte çevredeki köylerde bile sarsıntı hissedildi.

Saatler 05:58 sıralarında Isık göl bölgesinde 5.6 bölgesinde meydana gelen deprem, çevredeki köyler tarafından hissedilmesine neden oldu. tek bir deprem yaşanmazken yaşanan 5.1 şiddetindeki deprem sonrasında 5.6 şiddetli bir başka deprem daha yaşandı. Peş peşe gelen deprem sarsıntıları sonrasında can kaybı olup olmadığıyla ilgili araştırmalar yapıldı.

Can Kaybı Yok!

Kırgizistan Isık Göl bölgesinde yaşanan depremden sonra can kaybı olmasından endişe duyuluyordu. Fakat yetkili kuruluşlar tarafından 5.1 ve 5.6 şiddetindeki depremle ilgili açıklamalara yer verildi. Kamuoyunu bilgilendirmek için açıklamada herhangi bir can kaybı ve yıkımın yaşanmadığı söylendi.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından depremin hemen yapılan açıklamayla hem ytıkım hem de can kaybının olmadığı bilgine ulaşılmış oldu. Deprem sonrasında can kaybının olmaması sevindiren gelişmelerin başında yer alıyor.

Kırgızistan Isık Göl’de Yaşanan Deprem Sonrası Bilgi Verildi!

Kırgızistan Isık göl bölgesinde yaşanan 5.1 ve 5.6 şiddetindeki depremler sonrasında bilgi verildi. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından konuyla ilgili kamuouyunu bilgilendirecek açıklamalara yer verildi. Yapılan açıklamada saat 05:58 civarında ilk depremin yaşanmış olduğunu söyledi. Ardından depremin şiddeti ve ikinci depremin de yerin 35 kilometre altından geldiğini bildirdi.

Kırgızistan Acil Durum Bakanlığı depremle ilgili bilgileri aktarırken bir başka merak edilen konulardan biri de can kaybı olup olmamasıydı. Bakanlık deprem sonrasında yıkım ve can kaybı olup olmadığıyla alakalı olarak bilgi verdi. Kırgızistan Acil Durum Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında yıkım ve can kaybı gibi olumsuz durumun olmadığı belirtildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.