Kişi Başı Sigorta Harcaması Avrupa'da 2 bin Dolar İken Türkiye'de 130 Dolar

GMH Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan İbrahim Türkeş Kocabey, önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Kişi Başı Sigorta Harcaması Avrupa'da 2 bin Dolar İken Türkiye'de 130 Dolar

Grup Merkez Hasar Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'nin onuncu kuruluş yıldönümü nedeniyle üç günlük bir eğitim semineri düzenlendi.

GMH Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından düzenlenen eğitim seminerinde Türkiye'de sigorta harcamalarına yönelik bazı bilgilendirme açıklamaları yapıldı. Yapılan bilgilendirme açıklamalarında Türkiye'de kişi başına 130 dolarlık sigorta harcaması gerçekleştirilirken, Avrupa ülkelerinde bu rakamın 2 bin dolar civarında olduğu belirtildi.

200'ün üzerinde çalışanın katılımı ile Sirene Belek Otel'de düzenlenen etkinlikte açılış konuşması, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Türkeş Kocabey tarafından yapıldı.

İbrahim Türkeş Kocabey, yaptığı konuşmasında Türkiye genelinde en sık kullanılan trafik sigortasının kapsamı ve kişinin kaza sonrasında sahip olduğu haklarının tam bilinmediğinin altını çizdi. Kocabey açıklamasının devamında ise, kişinin bu hakların tam olarak bilinmemesi ve yapılacak işlemler hakkında yeterli bilginin olmaması nedeniyle kişi, tamamen haklı olduğu bir durumda bile sigorta şirketleri karşısında haksız duruma düşebiliyor diyerek sigorta haklarının ve kapsamının bilinmesinin önemini vurguladı.

İbrahim Türkeş Kocabey, açıklamasının devamında ise tazminat alma hakkı ile ilgili bazı uyarılarda bulundu. Kocabey, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden kişinin yakınlarının, sigorta şirketlerinden tazminat alma hakları olduğunu belirtti. Trafik kazaları sonucunda yaralanan ve hayatının geri kalanını sakat olarak yaşayacak olan vatandaşlarında tazminat alma haklarının olduğunu belirten Kocabey, kişilerin bu haklarını sonuna kadar savunmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye'de yıllık kişi başına sigorta harcamalarının 130 dolar civarında olduğunu belirten Kocabey, bu rakamın Almanya'da 2 bin 500, İtalya'da 2 bin 200 dolar civarında olduğunu belirtti.

5haber.com  |  DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.