KİT Taşeronlarının Kadroya Alınması Bilinmezinde Flaş Gelişme

KİT bünyesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Peki KİT taşeronları kadroya alınacak mı? Kadroda son süreç nedir?

Yayınlanma:
KİT Taşeronlarının Kadroya Alınması Bilinmezinde Flaş Gelişme

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan taşerona işçiler kadro için sabırsız şekilde bekliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada taşerona kadro meselesinin Aralık ayı sonuna kadar çözüme kavuşturulacağı belirtildi. Kadro sürecinde sona gelinmesi ile detaylar açıklandı ve açıklanan tasarının kapsamına Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin alınmadığı belirtildi.

Müjdeli Haber Geldi

KİT bünyesinde çalışan taşeron işçiler kadro kapsamına alınmamasına tepki gösterdi. sosyal medya ve forum sayfaları üzerinden yetkililere seslerini duyurmaya çalışan KİT taşeronları, kadro kapsamına kendilerinin de alınmasını istedi.

Sendikalar Yoğun Şekilde Çalışıyor

KİT'lerde çalışan yaklaşık 50 bine yakın taşeron işçisi de bu düzenleme kapsamına alınmak istiyor. İşçilerin kadro kapsamına alınması için sendikalar geçtiğimiz 15 Aralık Cuma günü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleşen görüşmede sendikalar, KİT işçilerinin kadro talebini bakan Sarıeroğlu'na geçti.

Mutabakat Sağlandı

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu arasında gerçekleşen ve KİT personellerinin büyük bir merakla beklediği görüşmede, KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçisinin de düzenlemeye dahil edilmesi yönünde fikir birliğine varıldığı belirtiliyor. Ancak tasarı hala ortaya çıkmadığı için yine de bir belirsizlik bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı KİT'lerle İlgili Ne Demişti?

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda KİT personellerinin kadroya alınması ile ilgili Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek şu açıklamayı yapmıştı:

"KİT'lerin kadroya dahil edilmesi son derece yanlış olur. Örneğin Türkiye Petrolleri ne işe yarar, petrol çıkartır, kimle rekabet ediyor Shell ile rekabet ediyor, ulusulararası şirketlerle, katı kuralların olmadığı, esnek oludğu şirketlerle rekabet ediyor. Nasıl rekabet edecek? Olay sadece maliyet meselesi değil, olay bazı hizmetlerin kaliteli bir şekilde ve süreklilik arz edecek şekilde yerine getirilmesidir. Biliyoruz ki, kamu da performans düşük. Özel sektör çok daha hızlı ve verimli bir şekilde iş yapıyor, dolayısıyla sadece maliyet perspektifiyle bakmamak lazım."

Taşeron haberlerinden ve gündem haberlerinden haberdar olmak için;

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.