KKK Sözleşmeli Er/Uzman Erbaş Mülakatları Nasıl? Yazılı, Sözlü ve FYT Detayları

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er/uzman erbaş alımı mülakatları nasıl olur? Fiziki yeterlilik testi puan tablosu ve yazılı sınav ile ilgili detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
KKK Sözleşmeli Er/Uzman Erbaş Mülakatları Nasıl? Yazılı, Sözlü ve FYT Detayları

Milli Savunma Bakanlığı resmi inernet sitesi üzerinden geçtiğimiz gün yayınlanan duyuruda 2017 yılı birinci dönem uzman erbaş alımı ve sözleşmeli er alımı için başvuruda bulunan adaylardan mülakatlara çağrılan adayların listesi açıklanmıştı.

T.C. kimlik numarası ile sorgulanan uzman erbaş sonuçlarda, aday numarası 100001 ile 108302 arasında olan adaylar, uzman erbaş alımı mülakatına çağrıldı. Buna göre çağrılan adaylar, yazılı, fiziki yeterlilik ve sözlü sınavlara alınacak. İşte seçim aşamaları.

Yazılı Sınav-Uzman Erbaş (Sözleşmeli Er Adayları Yazılı sınava Girmez)

Adaylara genel kültür testinden 10, genel yetenek testinden 10 olmak üzere toplamda 20 çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test yapılır. Genel kültür bölümünde Türkçe, tarih, Atatürkçülük ve Türkiye coğrafyası gibi konulardan sorular yönlendirilirken, genel yetenek kısmında da matematik soruları bulunmaktadır. Yazılı sınavda baraj notu yoktur. Alınan puan değerlendirme safhasına etki edecektir.

Fiziki Yeterlilik

Fiziki yeterlilik sınavlarında adaylar koşu, mekik ve şınav branşlarında ter dökecekler. Adayların buradaki performansları aşağıda belirtilen tabloda karşılarında yer alan puanlarla ölçülecek. FYT sınavında ise her branştan adayın 1 itiraz hakkı bulunmaktadır.

Sözlü Mülakat

Bu aşamada yüz yüze görüşme yoluyla adayların ses tonu, konuşma şekli ve davranışları test edilecek.

Başarı Puanı

Mülakatlarda asgari geçer not 100 puan üzerinden 70 puandır. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır. Her bir bölümde alınan puanların aritmetik ortalaması alınacak ve buna göre adayın notu belli olacak.

Not ortalamasına göre başarılı olan adaylar, sağlık raporu için hastaneler sevk edilecektir.

Fiziki Yeterlilik Tablosu Uzman Erbaş

Fiziki Yeterlilik Tablosu Sözleşmeli Er

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.