KKTC Sınır Kapılarını Kapattı Koronavirüs için sıkı önlem

Corona virüse önlem alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ülkeye giriş çıkışı yasakladı.

Yayınlanma:
KKTC Sınır Kapılarını Kapattı Koronavirüs için sıkı önlem

KKTC 'de koronavirüs sebebi ile Bakanlar kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Kara, deniz ve hava sınır kapılarını 1 Nisan'a kadar kapatıldığını duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) Bakanlar Kurulu yeni tip korona virüs salgınına karşı olağan üstü toplantı gerçekleşti. KKTC'ye sadece KKTC vatandaşı olanlar ve ülkemizde yasal izinli bulunan kişiler girebilecek. Bunun dışında kalan kişilerin  KKTC 'ye girişleri yasaklanmıştır ifadesi yer aldı.

Kamuda polis itfaiye sağlık, sivil havacılık, maliye vb hizmetler haricinde görev yapan tüm kamu görevlileri 27.03.2020 tarihine kadar izinliler.

Özel sektörde eczane, benzin istasyonu,  fırın ve market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler haricinde tüm dükkan işletme casino, gece kulübü, bet ofisi eğlence merkezi vb. yerler 27.03.2020 tarihine kadar kapalı olacak.

Çok sayıda vatandaşımızın sokağa çıkma ihtiyacı hissetmeyeceği aşikardır. Ayrıca önümüzdeki 48 saat içinde gelişmelere bağlı olarak bakanlar kurulumuz fasıl 156 tahtında kısmı veya tam sokağa çıkma yasağı alınmasını değerlendirecektir.

Hangi ülkeden geldiğine bakmaksızın kara, deniz ve hava kapılarından ülkemize giren vatandaşlarımızın ve yasal izinli kimseler 14 gün süre ile evlerinde izlem ve kontrol altında olacaktır.

14.03.2020 ve 01.04.2020 tarihleri arasında dernek birlik ve lokallerde toplanılması toplu ibadet yapılmaması kararı alınmıştır.  Gibi tedbirler alındı.

Son dakika haberi: Türkiye'de Coronavirüs vaka sayısı 6 ya çıktı

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.