Koleksiyon için Üretilen Oyun Gümrükte Yok Edildi

Oyun koleksiyonerlerinin bazı parçalar için astronomik rakamlar verdiği bilinen ve hatta alışıldık bir durum. Bilindiği gibi Playstation 4’ün 20. yıl için üretilmiş olan özel bir sürümü için de tam 128 bin dolar gibi korkunç...

Yayınlanma:
Koleksiyon için Üretilen Oyun Gümrükte Yok Edildi

Oyun koleksiyonerlerinin bazı parçalar için astronomik rakamlar verdiği bilinen ve hatta alışıldık bir durum. Bilindiği gibi Playstation 4’ün 20. yıl için üretilmiş olan özel bir sürümü için de tam 128 bin dolar gibi korkunç bir rakam ödenmişti.

Gameboy için üretilen Pokemon Yellow isimli oyun, Playstation 4’ün özel sürümü kadar değere sahip olmasa da, 240 bin liralık değeri ile pahalı bir parça. İşte böylesine değerli bir parçanın gümrükte başına gelenler, büyük şok etkisi oluşturdu.

Pokemon Yellow Gümrükte Yok Oldu

Pokemon Yellow oyunun bu kadar yüksek seviyede bir fiyata sahip olmasının farklı nedenleri var. Ancak bu noktadaki en önemli nedenin, oyunun Wata sertifikasına sahip olması olarak gösteriliyor.

Wata sertifikası, çıkarılan oyunun koleksiyon pazarındaki değerini ve önemini gösteren bir sertifika. Wata Games, video oyunu koleksiyon alanındaki en önemli sertifikalandırma ve derecelendirme kuruluşlarından biri.

Nightdive Studios CEO’su tarafından paylaşılan olayda, Pokemon Yellow isimli oyunun ABD gümrüğünden geçerken sorun yaşadığı aktarıldı. Görevliler, oyunu şüpheli olarak görmüşler ve açarken kesinlikle özenli olarak hareket etmemişler. Bu yüzden oyun paramparça olmuş.

Özensiz gümrük memurlarının müdahalesi nedeniyle oyunun tüm değerinin kaybolduğu belirtildi. Paylaşılan görsellerde, ürünün plastik kasasının kırıldığı fark ediliyor. Ayrıca mührünün atıldığı ve ön kapağının da kırıldığı görülüyor.

Gümrük memurlarının böylesine küçük bir pakette tehlikeli ne olabileceğini düşündükleri merak ediliyor. Üstelik neden özensiz ve kutuyu kıracak şiddette hareket ettikleri de bilinmiyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.