Konya Merkezli 23 İlde Deve FETÖ Operasyonu: 85 Gözaltı

Konya merkezli 23 İl genelinde terör örgütü FETÖ'ye dev operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında çok sayıda örgüt imamının bulunduğu örgüt üyeleri gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Konya Merkezli 23 İlde Deve FETÖ Operasyonu: 85 Gözaltı

Son dakika haberi Konya'dan geldi. Alınan son dakika bilgilerine göre Konya merkezli 23 ilde dev Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) operasyonu gerçekleştirilecek. Düzenlenecek olan operasyonda aralarında çok sayıda örgüt imalarının bulunduğu 85 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yakalama kararının çıkarılması ile harekete geçen polis ekipleri, düzenledikleri operasyonda şu ana kadar 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında daha önceden 6 etapta gözaltına alınan 285 şüphelinin ifadeleri ve polisin çalışmaları neticesinde, örgütün üst düzey yönetiminde il, ilçe imamı, büyük, küçük bölge imamı, ünite imamı, bölge talebe mesulü, şehir dışı talebe mesulü, arama tarama mesulü, bölge muhasebecisi, eyalet mesulü, eyalet muhacir mesulü, mütevelli grubu sohbet hocası, ser rehber gibi pozisyonlarda görev aldığı belirlenen 85 kişi hakkında Konya ili yöneticiliğini yapmak, terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne finans sağlamak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. Bu sabah 23 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda şu ana kadar 30 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 16 şüphelinin de aynı suçtan daha önceden gözaltına alınıp tutuklandığı belirtildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Son dakika haberleri 5haber'de.

5haber.com  |  Konya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.