Konya'da FETÖ Soruşturmasında 35 Öğretmen Tutuklandı

Konya'da devam eden FETÖ soruşturmasında Bylock kullandıkları belirlenen 35 öğretmen hakkında yapılan incelemeler sonucu tutuklama kararı alındı.

Yayınlanma:
Konya'da FETÖ Soruşturmasında 35 Öğretmen Tutuklandı

Konya'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında 35 öğretmen hakkında tutuklama kararı verildi.

Konya'da devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün mobilden haberleşme programı 'Bylock' programını kullandıkları tespit edilen ve bu iddia üzerine gözaltına alınan 97 öğretmen hakkında devam eden soruşturmada 35' i hakkında tutuklama kararı alındı. Gözaltındaki bu öğretmenlerden 6'sı adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 2' si de savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 158 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün haberleşme programı olan Bylock'u kullandıkları belirlenen 108 öğretmen hakkında yakalama ve gözaltına alınmaları kararı alındı. Alınan kararın ardından harekete geçen terörle mücadele şube ekipleri, geçtiğimiz hafta iki baskın yaparak hakkında gözaltı kararı bulunan 108 öğretmenden 97' sini gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğretmenler emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edilirken, bu öğretmenlerden 35' i hakkında tutuklanmaları kararı alındı. Gözaltındaki öğretmenlerden 6'sı da adli kontrol kararıyla, 2'si de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

54 öğretmenin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Adıyaman'da FETÖ Soruşturması: 7 Tutuklama

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Adıyaman'da başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 7' si terör örgütü bağlantısı olduğu nedeniyle tutuklandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ bağlantısı olduğu şüphesiyle, aralarında akademisyenler ile kamu personellerinin de bulnduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan 13 şüpheli, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Adlliyeye sevk edilen şüphelilerden 7' si hakkında örgüt üyesi olma suçundan tutuklama kararı alınırken, 6' sı hakkında da adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları kararı alındı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.