Koronavirüs günlerinde evinizde kalırken yapabileceginiz aktiviteler

Koronavirüs karantina günlerinde ailenizle veya tek başınıza evde yapılabilecek aktiviteleri sıralardık. İşte evde yapılabilecek en güzel aktiviteler.

Yayınlanma:
Koronavirüs günlerinde evinizde kalırken yapabileceginiz aktiviteler

Ülkemizi ve Dünyayı saran koronavirüs salgın günlerinde evde kalmak birçok kişiyi sıktı ve insanlar neler yapabileceğini düşünüyor. Bu sıkıntılı günleri eğlenceli hale getirebilmek sizin elinizde. Psikolojinizin iyi olması sizin sağlığınızın yerinde kalabilmesi için neler yapabilirsiniz? Çocuklarınızla evde etkinlikler yapabilirsiniz hem çocuğunuz hemde sizler sıkılmazsınız. Yapabileceğiniz can sıkıntınızı alabilecek bir kaç etkinlik hazırladık  sizler için değerlendirebilirsiniz.

İlk olarak güne evinizde temizlik yaparak başlayabilirsiniz çocuklarınızla, eşinizle birlikte temizlik yapmayı eğlenceli hale getirebilirsiniz hep birlikte  yapabilirsiniz.

İkinci olarak birlikte film , dizi  izleyebilirsiniz daha donra birbirinize yorum yapabilirsiniz bu şekilde çocuğunuzun yorum gücü dikkat gücü gelişecektir.

Belgesel izleyebilirsiniz, hep birlikte belirli bir saatte oturup kitap okuyabilirsiniz.

Ailece spor yapabilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte egzersiz yapabilirsiniz bu şekilde bağışıklılığınız da güçlenecektir.

Birlikte yemek yapabilirsiniz, çocuklarınızla birlikte pasta yapabilirsiniz, salata yapabilirsiniz bu şekilde çocuklarınız yemek yapmayı öğrenir bir hobi olabilir belki onlara.

Çocuklarınız küçükse onlarla resim kitaplarını  boyayabilirsiniz, resim yapabilirsiniz. Birlikte okuldaki ödevlerini en baştan tekrar edebilirsiniz en baştan kitaplarındaki konuları tekrar etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Birlikte bulmaca çözebilirsiniz.

Sanal müzelerde gezinti yapabilirsiniz.

Çocuklarınıza kendi yaratabileceğiniz oyuncaklar yapabilirsiniz tahtadan kartondan  oyun hamurundan şekiller yapabilirsiniz.

İnternette kursa katılabilirsiniz.

Aile üyelerinin tamamının katılabileceği oyunlar oynayın sessiz sinema tombala gibi birlikte oynayın.

Hayal gücünüzü genişleterek hacivat karagöz gibi gölge oyunu yada kukla oyunu gibi seslendirme oyunları oynayabilirsiniz.

Birlikte şarkılar söyleyip eğlenebilirsiniz. Birlikte Şarkı yarışması yapabilirsiniz. Evet Hayır yarışmaları düzenleyebilirsiniz.

Ailenizle çocuklarınızla oyun oynamayı boş iş olarak görmeyin ailenizle zaman geçirmek hepiniz için iyi gelecektir. geçirdiğiniz her an kıymetli olduğunu unutmayın zamanınızın kıymetini bilin iyi değerlendirin.

Diğer korona virüs haberleri ve alınan önlemler için tıklayınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.