Koronavirüs Tehlikesi Mahkumlara Af Yasasını Hızlandırıyor

Uzun zamandır gündemde olan mahkumlara af yasası corona virüs salgınının artması ile hızlıca şekillenmeye başladı.

Yayınlanma:
Koronavirüs Tehlikesi Mahkumlara Af Yasasını Hızlandırıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında af yasasında gelişmeler yaşanıyor. Hükümet yaklaşık 300 bin mahkum için uygulamaya geçecek.  Covid - 19 sebebiyle infaz indirimi acil olarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Terör ,  cinsel suçlar , kasten adam öldürme , uyuşturucu ticareti gibi suçlar kapsam dışı olacaktır. Ceza evinde kalınacak sürenin 5'te biri denetimli serbestlikle geçirebilecek.

Takvim gazetesinde bugün çıkan habere göre doğum yapan kadın doğumun üzerinden 1,5 yıl  geçmeden ceza evine konulamayacak. 70 yaşın üzerindekiler 2 yıl ve altındaki cezalarını 75 yaşın üzerindekiler 4 yıl ve altındaki cezalarını konutta çekeceklerdir.  Bir yıllık otomatik denetimli serbestlik mekanizması sona eriyor. 1 ay hapis cezası alan kişiler 12 gün cezasını açık ceza evinde geçirecek.

İnfaz düzenlemesiyle ilgili teklifin , düzenlemeye önümüzdeki hafta son şeklinin verilmesi ve ardından muhalefete sunulması planlanıyor. Adalet Bakanlığınca hükümlü ve tutukluların haftada bir olan telefonla görüşme sayısı haftada ikiye çıkartıldı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül cezaevlerinde ki vatandaşlarımız ve personelimizin için her türlü tedbiri aldıklarını ve virüsle ilgili herhangi bir vaka olmadığını açıkladı.

Diğer korona virüs haberleri ve alınan önlemler için tıklayınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.