Koronavirüs'e karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapılır?

Artık ülkemizde de görülen Korona Virüs'e karşı nasıl bağışıklık sistemimizi güçlü tutarız?

Yayınlanma:
Koronavirüs'e karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapılır?

Beslenme düzeninizi değiştirerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Koronavirüs salgınının yayılması ile birlikte vatandaşlar önlemlerini almaya çalışıyorlar. Koronavirüs'ten korunmanın en iyi yolu bağışıklığı güçlü tutmaktır. Virüs ilk olarak solunum yollarına neden olduğu için yorgunluk halsizlik yapar.

Koronavirüs'ten korunmak için bağışıklık sistemi nasıl güçlendiririz ?

İlk olarak yeterli uyku almak. Uykusuzluk stres ve vücudunuzda yorgunluğa sebep olabilir. Yetişkinler ortalama 7 -8 saat uyku uyumalıdır. Şuan virüs'ün belirli bir tedavisi yok olması ile kendimizi virüsten korumak için çalışmalıyız. öncelikle hasta kişilerle tokalaşmak, sarılmaktan kaçının. Ellerinizi sürekli yıkayın ve dışarı çıkarken otobüs Metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında eldiven kullanabilirsiniz, solunum yollarından etkilenmemek için maske takabilirsiniz.

Bağışıklık sistemi en zayıf olan kişiler; Hamileler, yaşlılar, kanser hastaları ve çocuklar özellikle dikkat etmelidirler.

Günlük 30 dk doğa yürüyüşü yapın egzersizlerinizi ihmal etmeyin. Vitamin ağırlıklı beslenin sebze ağırlıklı yemek yemeye dikkat edin.

Çilek, Lahana, Ispanak, havuç, Portakal, Soğan, sarımsak Ceviz, Fındık, Fasülye Barbunya, Mercimek, Brokoli, Enginar gibi bağışıklığınızı güçlendirecek yiyecekler yiyebilirsiniz sıcak çorbalar tüketebilirsiniz. Özellikle su tüketiminizi arttırın ve günde 10 12 bardak su tüketin. Yeterli ve düzenli beslenin günlük beslenmenizde Şeker ve  Alkol'den uzak durun. Daha çok sebze beslenin ve et tüketiminizde de iyi pişirilmiş olmasına dikkat edin. Özellikle C vitamini alın günlük 2 bardak portakal suyu içebilirsiniz. Mevsimine uygun besinler yiyin. Besin dışında güneş almaya dikkat edin vücudunuz D vitamini alarak güçlü olur özellikle kış aylarında güneş çok önemlidir mikroplar kırılır bağışıklığınız güçlenir.

Balık yiyebilirsiniz iyi pişirilmiş olarak bağışıklığınızı güçlendirir. Haftada iki üç kez tüketebilirsiniz. Ayrıca sigara, hava kirliliği, radyasyon gibi nedenler bağışıklığınızı azaltır.

Türkiye’de İlk Corona Virüs Vakası Görüldü. İşte Dikkat Etmemiz Gerekenler

Son dakika: Okullar Tatil Edilecek Mi ?

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.