Kosova-Sırbistan İlişkilerinde Kritik Bir Gün Yaşanacak!

Fransız- Alman planı şeklinde bilinen önergeyi görüşmek üzere Kosova- Sırbistan bir araya geliyor. Kosova- Sırbistan ilişkilerinde kritik bir gün..

Yayınlanma:
Kosova-Sırbistan İlişkilerinde Kritik Bir Gün Yaşanacak!

Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Sırbistan Cumhurbaşkanı olan Alexsandar Vucic görüşme yapacak. İki lider arasında kritik bir gün yaşanmaya başlayacak. Görüşme bu gün Brüksel’de yapılacak.

İki lide bir araya gelirken Fransız - Alman planına dair nasıl bir somut adım atılacağı da merak edilenler arasında. Brüksel’de iki lider bir araya gelirken, önemli konuşulacak konulardan biri Fransız- Alman planına dair olacak. İki ülke arasında son derece kritik diyeceğimiz bir görüşme yapılacak. Fransız- Alman planının değerlendirilmesi için iki lider Brüksel’de bir değerlendirme yapacak.

ABD İle AB Planına Dair Karar Çıkacak!

Kabul et ya da terk et formatında sunulan planla ilgili kritik bir karara varılacak. Bu nedenle Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Sırbistan Cumhurbaşkanı olan Alexsandar Vucic görüşmesinden ne gibi bir karar çıkacak olduğu merak konusu. Her iki taraf görüşmelerini yaparken ortak bir paydada buluşulmak istenecek. Aynı zamanda Fransız- Alman planıyla ilgili olarak nasıl bir yol haritasının oluşturulması gerektiğine dair değerlendirmelerde bulunmaya başlanacak. Hangi maddelerin de uygulanması gerektiğiyle ilgili olarak öncelik verilecek olduğuna karar verilmiş olacak.

Fransız Alman Planı Değerlendirmesi Yapılacak

Önemli bir konu haline gelen Fransız- Alman Planı ile ülkelerin kırmızı çizgileri hakkında değerlendirmeler yapılmış olacak. Aynı zamanda Kosova’da Sırp Belediyeler Birliğinin kurulmasıyla ilgili olarak bir görüşme durumu yaşanmaya başlanacak. Kosova Sırp Belediyeler kurulmasıyla ilgili olarakta değerlendirmeler yapılmaya başlanacak.

Bir başka görüşülen ve talep edilen konulardan biri olarak Sırbistan’da Kosova’nın toprak bütünlüğüne saygının gösteriliyor olması olacak. Ayrıca Kosova Belediyesi’nin de resmi belgelerini tanımasının yanı sıra Uluslararası üye olmasına izin verme durumuna dair talepler iletilmiş olacak.

Tüm bunların yanı sıra Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Sırbistan Cumhurbaşkanı olan Alexsandar Vucic arasındaki müzakerelerin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmiş olduğu bildirildi. Müzakere süreci devam ederken iki taraf bir araya gelerek değerlendirmelerle ilgili taleplerini iletecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.