KPSS 60 puan şartı ile bin 545 personel alımı başvuruları başladı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az ön lisans mezunu bin 545 personel alımı başvuruları başladı. İşte ilgili alım için başvuru şartları, başvuru şekli, alım yapılacak iller ve alınacak sayının illere göre dağılımı.

Yayınlanma:
KPSS 60 puan şartı ile bin 545 personel alımı başvuruları başladı

İçişleri Bakanlığının uzun süredir beklenen nüfus dairesi personel alımı için başvurular bugün başladı.

On binlerce işsiz vatandaşın büyük bir sabırsızlıkla beklediği personel alım ilanı geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı ve Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere en az ön lisans mezunu bin 545 personel alımı yapılacağı belirtildi. İlanın yayınlanmasının ardından başvuruların başlayacağı gün beklendi. 15 Mayıs günü başlayacak olan başvurular bugün başladı. İşte İçişleri Bakanlığı en az ön lisans mezunu personel alımı hakkında detaylı bilgi.

Başvuru Şartları

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,

# En az ön lisans mezunu olmak,

# 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1982 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)

# 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla KPSS puan türü esas alınarak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular elektronik ortamda bulunan İş Talep Formunun doldurulması ile yapılacaktır. Posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Adaylar; www.icisleri.gov.tr adresinde yer alan;

“T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”ndan, KPSS (B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek 15-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

Alım Yapılacak İller ve Alım Sayısı

Sözlü Sınavların Yapılacağı Merkezler ve Personellerin Alacağı Maaş

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.