KPSS Ortaöğretim Puan Hesapla-Kaç Nete Kaç Puan Gelir? KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sınavının tamamlanmasının ardından milyonlarca aday puan hesaplama ve sınavın sonucunun ne zaman açıklanacağı sorularını aramaya başladı.

Yayınlanma:
KPSS Ortaöğretim Puan Hesapla-Kaç Nete Kaç Puan Gelir? KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Puan hesaplama nasıl yapılır. Kamu Personeli Seçme Sınavında kaç nete kaç puan gelir? İşte tahmini olarak hazırlanan kpss sınavında kaç nete kaç puan gelir istatistiği.

20 Kasım Pazar günü düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim düzeyi sınavının tamamlanmasının ardından sınava giren 3 milyonun üzerinde aday, sınav çıkışı tahmini olarak yaptıkları netlere göre sınavda alacağı puanı hesaplaması için araştırmalara başladı. Bizde 5haber.com ekibi olarak sınava giren adaylara yardımcı olmak için sınavda yapılan net sayısına göre ortalama kaç puanın geleceğini ve puan hesaplama metodunu araştırdık. Yaptığımız araştırmalar sonucu, son yapılan KPSS'ye göre hesaplama yapılırsa tahmini katsayılar ve toplam nete göre gelebilecek puanı hesapladık.

Puan Hesaplama Metaodu

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 denklemi ile puanıonızı -(+5) standart sapma ile hesaplayabilirsiniz.

Kaç Nete Kaç Puan Gelir

48 Net 70 Puan

58 Net 80 Puan

73 Net 85 Puan

85 Net 90 Puan

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 Kasım Pazar günü gerçekleşen KPSS Ortaöğretim sınavı sonuçları için ÖSYM tarafından kesin bir tarih açıklanmadı. Ortaöğretim sınavından yaklaşık olarak bir ay önce gerçekleşen KPSS ön lisans sınavının sonucunu 2 haftanın ardından açıklayan ÖSYM'nin, ortaöğretim sınavını da hemen hemen bu süre içinde açıklaması bekleniyor. Sınav sonucunun gecikebilme ihtimalinin en büyük etkilerinden biri de sınava rekor sayıda başvurunun yapılmış olması olarak açıklandı.

KPSS sonuçlarından, ösym duyurularından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.