KPSS Ortaöğretim Puanı ile Nereye Atana Bilirim?

KPSS maratonunun tamamlanmasının ardından milyonlarca memur aday, sınavdan aldıkları veya alacakları puan ile nerelere atanabileceklerini araştırmaya başladı. İşte KPSS puanı ile yapılabilecek başvurular.

Yayınlanma:
KPSS Ortaöğretim Puanı ile Nereye Atana Bilirim?

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavlarının tamamı gerçekleşti ve milyonlarca aday, memur olma yolunda ilk adımlarını atarak sınavlarda geçerli bir puan aldı.

KPSS Lisans-Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının geride kalmasının ardından milyonlarca aday, gözlerini merkezi atamalar ve kurumların personel alımlarına çevirdi. Lisans ve ön lisans sınavlarının sonuçları açıklandı, ancak önceki gün gerçekleşen ortaöğretim KPSS ortaöğretim sınavının sonucu henüz açıklanmadı. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanması planlanan merkezi arama kılavuzunun yayımlanması için ortaöğretim KPSS'sinin sonucunun açıklanması bekleniyor.

KPSS'den Düşük Puan Almak Tercih Yapmaya Engel mi? (60-70 puan arası puan alan adaylar nerelere başvurabilir?)

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan merkezi atama kılavuzuna göre tercih yapacak olan adaylar, KPSS puanları ne olursa olsun başvuru yapabilirler. Merkezi atama başvurularında herhangi bir puan barajı konulmamaktadır. Ancak infaz koruma memurluğu, mübaşir, zabıt katibi, şoför ve hizmetli gibi bir çok personel alımlarında kurumlar KPSS'den 70 puan ve üstü gibi şartlar istemektedir. Ancak KPSS'den 70 ve daha altı puan alan adaylar ise İŞKUR ilanları ile Belediyelerin işçi alım ilanlarına başvuruda bulunabilirler. Bu alımlarda KPSS şartı diğer pozisyonlarda istenen puandan genellikle düşük olur.

Ortaöğretim KPSS'de 70-85 Arası Alan Adaylar Nerelere Başvurabilir?

KPSS puanı üzerinden yapılan merkezi atamalarda taban puanlar genellikle 90 civarında kapanırken bazen de 86-87 seviyelerine kadar düşmektedir. Bu kapsamda ise 70 ve 85 arası puan alan adaylar merkezi atamalarda yerleşememektedir. Bu puan aralığında olan adaylar ise kurum ve Bakanlık alımlarına başvuru yapması gerekmektedir. Bakanlıklar arasında ortaöğretim mezunu personel alımını en çok yapan kurum olan Adalet Bakanlığı, başvuruların en az 70 puan istemekte ve alacağı personel sayısının en az 5 katını mülakata çağırmaktadır.

Ortaöğretim Mezunu Alımlar Artacak Mı?

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ve rekor sayıda katılım (3.5 milyon) ile gerçekleşen KPSS sonrasında gözler, kamuda lise mezunu personel alımına yönlendirildi. İşsiz vatandaşların büyük bir bölümünün lise mezunu olması nedeniyle alımlarda lise düzeyi alımların da arttırılması bekleniyor. Bu konudaki en önemli gelişme ise 2-14 Kasım tarihleri arasında başvuruları alınan özel harekat polisi idi. Bu ve bunun gibi alım ilanları ile lise mezunlarının kamuda istihdamı arttırılmalı.

5Haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.