KPSS Şartsız En Az Lise Mezunu Jandarma Uzman Erbaş (JÖH) Alımı Ne Zaman Yapılacak? İşte Tahmini Tarih

KPSS şartsız ve lise mezunu Jandarma Uzman Erbaş alım ilanı ne zaman yapılacak? İlana kimler başvurabilir? Jandarma Uzman Erbaş alım ilanı nereden yayımlanacak? İşte Jandarma Uzman Erbaş alımı hakkında son bilgiler.

Yayınlanma:
KPSS Şartsız En Az Lise Mezunu Jandarma Uzman Erbaş (JÖH) Alımı Ne Zaman Yapılacak? İşte Tahmini Tarih

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alım ilanı bekleniyor.

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alım ilanı için geri sayım devam ediyor. On binlerce aday, 25 Ağustos günü Remsi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile başvuru şartlarında esneme yapılan uzman erbaş alımlarını bekliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine alınacak olan Jandarma Uzman Erbaş personellerinde istenen askerlik ve terhis şartı kaldırıldı. Askerlik şartının yanı sıra 25 olarak istenen yaş şartı da 27'e çıkartıldı.

Başvuru şartlarının bu şekilde esnetilmesinin ardından şartlara uyan adaylar, internet üzerinden Jandarma Uzman Erbaş alımlarını araştırmaya başladı. Ancak bu konuda henüz net bir açıklama gelmedi.

Bakan 3 Bin 200 Personel Alınacak Demişti

Geçtiğimiz ay Jandarma Genel Komutanlığı devir teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarmanın yeni dönemde 3 bin 200 personel alımı yapacağını söyledi. Bakanın bu müjdesinin ardından adaylar sabırsız şekilde beklemeye başladı

Alımlar Ne Zaman Olacak?

Jandarma Uzman Erbaş alımının, mevcut alım sürecinin sona ermesinin ardından yapılması bekleniyor. Mevcut alımların sona erdiği biliniyor. Alımlarda mülakat süreçlerinin sona ermesinin ardından yeni ilanın önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. Bu da takriben Kasım-Aralık dönemine denk geliyor.

Başvuru Şartları

Jandarma uzman erbaş alımı en az lise mezunu, KPSS şartsız, sağlık sorunu olmayan, boy ve kilosu orantılı olan, kamu haklarından mahrum olmayan, herhangi bir sağlık sorunu olmayan adaylar arasından yapılacaktır.

İlan Nerede Yayımlanacak?

Jandarma Uzman Erbaş alım ilanı jandarma.tsk.tr adresi üzerinden yayımlanacak. Öte yandan ilan yayımlandığı anda 5haber.com olarak sizlere ilanı ulaştıracağız.

Memur alımı haberlerinden haberdar olmak için 5haber’i takipte kalın.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.