Kripto piyasasında deprem: Binance CEO'su suçlamaları kabul etti, istifa etti

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'nin kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, ABD'de kara para aklamayla ilgili yasaları ihlal ettiğini itiraf etti ve anlaşmaya gitti. Zhao, istifa ettiğini de açıkladı.

Yayınlanma:
Kripto piyasasında deprem: Binance CEO'su suçlamaları kabul etti, istifa etti

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'nin kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, ABD'de kara para aklamayla ilgili yasaları ihlal ettiğini itiraf etti. Zhao, bu suçlamalar nedeniyle 1,2 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Zhao, aynı zamanda Binance CEO'su görevinden de istifa ettiğini açıkladı.

Zhao, ABD Adalet Bakanlığı'na yaptığı açıklamada, Binance'in 2017'den 2021'e kadar ABD'de kara para aklamayla ilgili yasaları ihlal ettiğini kabul etti. Zhao, bu suçlamalar nedeniyle 1,2 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Zhao, ayrıca Binance CEO'su görevinden de istifa ettiğini açıkladı. Zhao'nun yerine Binance'in finansal direktörü Chengpeng Zhao CEO olarak atandı.

Zhao'nun istifası, kripto para piyasasında deprem etkisi yarattı. Binance, dünyanın en büyük kripto borsası ve Zhao'nun istifası, kripto para piyasasının güvenilirliğine yönelik soru işaretlerini artırdı.

Zhao'nun istifası, kripto para piyasasında deprem etkisi yarattı. Binance'in CEO'sunun suçlamaları kabul etmesi ve istifa etmesi, kripto para piyasasının güvenilirliğine yönelik soru işaretlerini artırdı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.