Kritik MGK Sona Erdi! MGK'da Ortadoğu ile İlgili Kritik Kararlar Alındı

Bugün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada ortadoğu ve terör unsurları ile ilgili alınan kararlar belirtildi. İşte kritik MGK toplantısının içeriği.

Yayınlanma:
Kritik MGK Sona Erdi! MGK'da Ortadoğu ile İlgili Kritik Kararlar Alındı

Bugün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulunda alınan kararlar, toplantı sonrasında kamuoyu ile paylaşıldı.

MGK'da, kamu düzeninin ve vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler ile birlikte, milli güvenliği tehdit eden sorunlar görüşüldü. Toplantının ardından MGK’nın yaptığı yazılı açıklamada, Suriye ve Irak’taki askeri varlığın amacının, bölgedeki terör unsurlarının ortadan kaldırılmasından ibaret olduğu vurgulandı.

Açıklamada PKK/PYD-YPG, FETÖ/PDY VE DEAŞ terör örgütleri ile topyekün mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Bazı ülkelerin PKK/PYD-YPG VE FETÖ/PDY lehine çifte standart uyguladıkları ve bu ülkelerin tutumlarını değiştirilmeye davet edildiği ifade edilen toplantıda, Fırat Kalkanı Harekatı’nın temel hedefinin, Türkiye’nin hudut güvenliğinin sağlanması, Türkiye’ye yönelik saldırıların önlenmesi, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin bölgeden tamamen temizlenmesi olduğu vurgulandı.

Halep'te Yaşananlar İnsanlık Suçudur

Toplantıda ayrıca ‘’Uluslararası topluma, Halep’te devam eden insanlık trajedisini sona erdirme konusunda her türlü girişimde bulunma çağrısında’’ bulunuldu ve rejimin, hastaneler dâhil, sivil hedefleri bombalamak suretiyle, her yaştan pek çok masum insanın ölümüne sebep olduğu, bu durumun engellenmesi için, derhal devreye girilmesi gerektiği ve rejimin bu tavrının “insanlık suçu” halini aldığı belirtildi.

Halep’teki çatışmaların durdurulması ve şehre insani yardım ulaştırılması hususunda, Türkiye’nin de içinde bulunduğu girişimlerle ilgili olarak kurula bilgi sunulduğu, yaşanan insani dramın sona erdirilmesi için yürütülen her türlü çalışmanın desteklendiği ifade edildi. Suriye’nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere Suriye halkının ve bölgedeki Türk vatandaşlarının güvenliği için, PKK/PYD-YPG unsurlarının terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyeceği vurgulandı.

Mezhep Ayrımcılığına Karşı Birlik ve Beraberlik

Irak’ta bulunan terör örgütleriyle mücadeleye, Türkiye’nin katkı sağlamaya devam edeceği ifade edilen yazılı açıklamada, Türkiye’nin , Irak’ın toprak bütünlüğünü, egemenliğini, istikrarını ve güvenliğini savunduğu vurgulandı.

Musul’daki Arap, Kürt, Türkmen ve diğer vatandaşlarla, bölge halklarının etnik ve mezhep temelli ayrıştırma çabalarına karşı ortaya koyacakları her türlü birlik, beraberlik, dayanışma çabasının, Türkiye tarafından samimiyetle ve kuvvetle destekleneceği ifade edildi.

PKK/PYD-YPG ve diğer terör örgütlerinin, Suriye’nin Kuzeyi ile Irak’ın Sincar bölgesindeki yapılanmalarına müsaade edilmeyeceğinin vurgulandığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin bu konuda bölge ülkeleri ve bölgede etkinliği olan ülkelerle her türlü işbirliğine hazır olduğu belirtildi.

Kıbrıs Sorunu

Kıbrıs’ta, müzakere sürecinde yaşanan son gelişmeler, ada güvenliğini esas alacak şekilde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunması çerçevesinde değerlendirildiği belirtilen toplantıda, Kıbrıs’ta iki kesimli, iki toplumlu ve tarafların siyasi eşitliğine dayalı olarak yürütülen müzakerelere verilen yapıcı desteğin altının çizildiği vurgulandı.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.